Eb-selejtező: ezúttal döntetlen az olimpiai bajnok ellen

A világbajnokság után ezúttal Európa-bajnoki selejtezőn találkozott egymással a magyar és a dán válogatott. A Lékai Máté vezette hazai együttes a mérkőzés nagy részében vezetett, a hajrára azonban az olimpiai címvédő visszakapszkodott és végül Eggert időntúli hétméteresből pontot mentett övéinek.

Ezúttal is szenzációsan kezdett a magyar válogatott az északiak ellen. Rögtön az elején háromgólos előnyre tettünk szert, Jamali háromszor, Lékai és Nagy egyszer-egyszer vette be Landin hálóját (7. perc 5-2). Nem is várt sokat a dánok debütáló kapitányána, Nikolaj Jacobsen az első időkérésre. Ezzel sem sikerült megzavarni a magyar támadásokat, hiszen rendre utat találtak Lékaiék a dán kapuba (13. perc 9-4). Ezt követően magára találtak a vendégek, zsinórban háromszor voltak eredményesek, ezúttal a magyar csapat kért időt (18. perc 9-7). Közelebb nem tudtak kerülni, Mikkel Hansenék. Sokszor helyzet nélkül vállalkoztak, ami a jó formában védő Mikler Rolandnak nem okozott különösebb gondot. Többek között neki és a brillírozó Lékainak köszönhetően ismét ötgólos fórt alakított ki a hazai együttes (24. perc 13-8). A játékrész végére háromgólosra csökkentette hátrányát a dán együttes (30. perc 14-11).

A folytatásban sem változott a játék képe, a jól működő védelem mögött Mikler továbbra is remekelt, eközben elöl is jó százalékkal értékesítették a helyzeteket a magyar játékosok (39. perc 17-13). Pár perccel később több hiba is becsúszott a hazai játékba, a dánok pedig remekül használták ki az emberelőnyüket (44. perc 18-17). Ezután ismét megtudott lépni a magyar együttes, de a hajrára fej-fej mellett érkeztek a felek, sőt a mérkőzés során először vezetett a dán válogatott (52. perc 21-22). Fordulatokkal teli volt a találkozó vége, hiszen ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A meccsen az utolsó támadást a vendégek vezethették, amikor Nagy László az utolsó fél percben nem engedte elvégezni a szabaddobást, amiért piros lap és hétméteres volt a büntetés. Az időntúli büntetőt végül Anders Eggert biztos kézzel értékesített, amivel egy pontot szerzett csapatának.

Magyarország – Dánia 25-25 (14-11)
Magyarország:
Mikler (15 védés) – Jamali 7, Lékai 7, Császár 5 (4), Balogh 3, Nagy L. 1, Bodó 1, Juhász 1
Dánia:
N. Landin (7 védés), Möller (3 védés) – Lindberg 4, M. Landin 4, Damgaard 3, M. Hansen 3 (2), Söndergaard 3, Eggert 3 (3), Lauge 1, Möllgaard 1, Zachariassen 1, Olsen 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here