Eduarda Amorim: erősebbek vagyunk, mint tavaly

Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO KC világklasszis balátlövője a szezon eddigi részéről, az előttünk álló Magyar Kupa négyes döntőjéről, s hosszú távú terveiről beszélt a vele készült interjúban.

A Győr csapata kiválóan teljesített ebben az idényben. A Bajnokok Ligájában mindössze három pontot vesztve lett csoportelső a gárda, a mezőnyben a legkevesebb gólt kapva, míg idehaza a Ferencváros elleni döntetlen kivételével minden mérkőzését biztosan hozta.

-Természetesen elégedettek vagyunk a szezon eddigi részével. De számomra a legjobb érzés az, amikor naponta részt vehetek az edzéseken, dolgozhatok a sikerért, s látom, hogy hogyan leszünk minden nap jobbak -mondta a brazil klasszis.

Bár a csapat eddigi teljesítménye figyelemreméltó, voltak azért kisebb hullámvölgyek a játékban, problémák, amiket ki kell javítani a szezon hátralévő részében.

-Megvannak a magunk gondjai a játékban, de a részleteket természetesen nem mondhatom el. Ugyanakkor javulnunk kell a játék több elemében is, védekezésben mindenképp sokkal kollektívebben kell játsszunk -jegyezte meg Amorim.

A hétvége a Magyar Kupáról fog szólni, ahol a Győr toronymagas esélyesként lép pályára. Mindenki Győr-FTC döntőre készül, de az első akadály az ETO előtt a Debrecen csapata lesz.

-Az elvárás természetesen az, hogy megnyerjük a Magyar Kupát. Nem szabad félvállról vegyük a Debrecent, mert jó csapatról van szó, akiket tisztelünk, s velük szemben is óvatosnak kell legyünk. Lépésről lépésre kell haladjunk, s ha a legutóbbi hibáinkat elkerüljük, legyőzhetjük a Ferencvárost -tette hozzá az ETO játékosa.

Eduarda Amorim (forrás: www.facebook.com/gyoriaudietokcofficial)
Eduarda Amorim
(forrás: www.facebook.com/gyoriaudietokcofficial)

Vannak problémák de erősödött a csapat

A csapat néhány ponton átalakult tavaly óta, s talán kevesebb gonddal küzd, mint egy évvel korábban. Viszont az nem változott, hogy Eduarda Amorim sok időt tölt a pályán, hiszen védekezésben és támadásban is alapembernek számít. Felmerülhet a kérdés, nem jelenthet-e gondot a túlzott terhelés.

-Még mindig nagyon nagyon motivált vagyok, s szeretnék minél jobban teljesíteni. Ami a pályán töltött időt illeti, Ambros mindent megtesz azért, hogy forgassa a csapatot, cserélje a belső embereket, ott van Tomori, vagy akár Görbe is, aki magas szinten játszik belső poszton, és ez nagyon jó. Igazából tavaly is megvoltak a gondjaink, s most is megvannak, gondoljunk csak Heidi, vagy Korsós példájára, de elég csak az elmúlt évet nézni, s látni, hogy a sok probléma ellenére milyen sokáig eljutottunk, s nem sok hiányzott a tökéletes szezonzáráshoz. Ám belülről én is úgy érzem, hogy a mostani egy picivel könnyebb szezon, s erősebbek vagyunk, mint tavaly, ami nagyon komoly mentális erőt is ad -felelte Amorim.

dkrcs20161104004-e1478289919970-1024x575
Eduarda Amorim (forrás: 24.hu)

A jövő még bizonytalan

A kiváló balátlövő korábban már válogatott szinten is a csúcsra ért, ám az elmúlt olimpián lezárult egy korszak a brazil nemzeti csapat életében. Eduarda Amorim továbbra is tagja a nemzeti csapatnak, ám a csapat céljai kevésbé egyértelműbbek, mint az elmúlt időszakban. Emellett felmerülhet az is, mihez kezd a klasszis játékoskarrierje lezárulta után.

-Soha nem könnyű egy új csapatot építeni, de a jelenlegi helyzet a brazil nemzeti csapat esetében nagyon bizonytalan. Jelenleg nincs edző a csapat élén, nincs meg a folyamatosság, ami megnehezíti az átmenetet. Ami a kézilabda utáni életemet illeti, az legalább annyira kérdéses, hiszen még nem döntöttük el, hogy hol szeretnénk majd élni. Szeretném, ha megmaradna a kapcsolatom a kézilabdával, ami jelenthet valamilyen iskolát, vagy munkát a brazil szövetségnél, de akár egy olyan szerepet is, hogy Európában próbálok majd hidat képezni a jobb brazil játékosok és az európai klubok között

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here