Eger: Aflitulin áprilisban hosszabbított, mégsem marad a klubnál

fotó: a Spartak Facebook-oldala

Az orosz kézilabda-bajnokságban legutóbb ezüstérmet szerző HC Spartak csapata hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerződést kötött Inal Aflitulinnal.

Inal Aflitulin a legutóbbi idényt Egerben töltötte, a korábbi veszprémi játékmester vezéregyénisége volt a hevesi alakulatnak. Hosszútávra terveztek vele a magyar együttesnél, áprilisban jelentették be, hogy újabb 2 évre meghosszabbították a szerződését. A Spartak hívásával azonban megváltozott a helyzet, az irányító az új idényt már a piros-fehéreknél kezdi meg.

A tavaly alakult új moszkvai együttes első évében rögtön komoly riválisa lett az „örökös“ bajnok Chekhovskie Medvedinek, ám a trónfosztásra még egy ideig várniuk kell. Az orosz ligában és a kupában is „csak“ az ezüstérem jutott legutóbb Kovalevéknek, az új idényben azonban még nagyobb esélyük van utolérni riválisukat. A Spartak Aflitulin előtt két igazolást jelentett be: Lev Tselishchev érkezik a Motor Zaporozhye együttesétől, Mikhail Vinogradov pedig Volgográdból teszi át székhelyét a fővárosba.