Eger: leigazolták a Barcelona veretlenségi sorozatát megszakító válogatott átlövőt

Rolandas Bernatonis a nyártól Egerbe igazol (Fotó: www.facebook.com/BMGranollers)

Az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdacsapata a nyártól leigazolta a spanyol Granollers litván válogatott balátlövőjét, Rolandas Bernatonist. A közlemény arra nem tért ki, hogy a 31 éves játékos mennyi időre kötelezte el magát a Heves megyeiekhez.

Bernatonis április 13-án történelmi gólt szerzett, amely a fenti videón látszik. A Barcelona elleni bajnoki mérkőzésen az ő találatával győzött a Fraikin BM Granollers 29-28-ra. Ez azt jelentette, hogy öt év után, 146 nyertesen megvívott találkozót követően hagyta el a pályát vesztesen a gránátvörös-kék alakulat a spanyol férfikézilabda-bajnokságban.

Az Egerbe igazoló balátlövő 24 találkozón 114 gólnál tart az ASOBAL-ban, míg az EHF-kupában a negyeddöntőben búcsúzott csapatával, ahol 34 találatig jutott.

Amellett, hogy rendkívül gólerős balátlövő, az összjátékban is kimagasló képességekkel megáldott. Rendkívül sokoldalú kézilabdázó, minden játékhelyzetben használható, emellett az emberi tulajdonságai is alkalmassá teszik arra, hogy csatlakozzon hozzánk. Igazi csapatember, meggyőződésem, hogy komoly értéke lesz nemcsak az Egernek, hanem az egész magyar NB I-nek – jellemezte Bernatonist a klubhonlapon Tóth Edmond, az egriek vezetőedzője.