Egykori szegedi klasszis Gyöngyösön

A magyar válogatott mezét is magára ölthette a zentai születésű Krivokapics (Fotó: Szabó Miklós/NS)

Komoly erősítés érkezett a B.Braun Gyöngyös együtteséhez. Korábban a magyar válogatott mezét is magára öltő Krivokapics Milorad kötelezte el magát másfél évre a hevesi alakulathoz.

A balkezes jobbátlövő Székelyudvarhelyről érkezik Gyöngyösre, ahol másfél évre szóló szerződést írt alá kedden délelőtt – adta hírül az együttes hivatalos honlapja.

– Dr. Verestóy Attila, a székelyudvarhelyi klub alapítója, főtámogatója elhunyt, ezzel vezető és szponzor nélkül maradt a csapat, amit sajnos a város sem tudott megmenteni – indokolta meg a döntését a jobbátlövő.

A zentai születésű jobbátlövő öt szezonon át erősítette a Pick Szeged együttesét, ahol magyar bajnoki címet és Magyar Kupa-trófeát is nyert. 2009 után számos mérkőzésen ölthette magára a magyar címeres mezt. A 190 centiméter magas, 115 kilogrammos Krivokapics már a szezon hátralévő részében is a B. Braun Gyöngyös csapatát fogja erősíteni.

Milorad Krivokapic (balra) nagy segítség lehet Konkoly Csaba együttesének (Fotó: gykk honlap)

– Gyorsan kellett döntenem, amiben szerepet játszott, hogy közelebb legyek a családomhoz, és kerestem a kihívásokat is. Gyöngyösön új lapot nyitok az életemben, úgy érzem, egy jó csapathoz kerültem, és biztos vagyok benne, hogy el fogjuk érni a céljainkat, amihez legjobb tudásom szerint fogok hozzájárulni – mondta a 37 éves jobbátlövő.

A klub tájékoztatása szerint már elindították az átigazolási folyamatot, azon dolgoznak, hogy Krivokapics minél előbb pályára léphessen a hevesi alakulat mezében.