EHF-kupa: a Tatabányát előrébb sorolták a THW Kielnél

Fotó forrása: www.facebook.com/tatabanyahandball

Az Európai Kézilabda-szövetség elkészítette az EHF-kupa csoportkörének sorsolására a kalapok beosztását. A Grundfos Tatabánya KC a második, a THW Kiel a harmadik, a Balatonfüredi KSE a negyedik kalapból várja a csütörtök 11 órakor kezdődő sorsolást.

Az első kalapba két német együttes, a címvédő Füchse Berlin és a Carlos Ortega trenírozta Hannover mellett a tavalyi negyeddöntős spanyol Granollers és az elmúlt idényt bronzérmesét, a Magdeburgot a harmadik selejtezőkörben kiejtő portugál Porto került.

Érdekesség, hogy a tavalyi döntős francia Saint-Raphael és a német THW Kiel is csak a harmadik kalapba kapott besorolást.

A csoportkör sorsolását csütörtökön 11 óra az európai szövetség bécsi székházában tartják. Azonos nemzet csapatai nem kerülhetnek egy csoportba. Németország és Spanyolország három, Dánia és Magyarország két-két együttesel képviselteti magát legjobb 16 között.

A csoportkör küzdelmei február 9-10-én indulnak, míg az utolsó mérkőzéseket március 30-31-é rendezik majd a tervek szerint.

A kalapok beosztása:

Első kalap: Fraikin BM Granollers (spanyol), Füchser Berlin (német), TSV Hannover-Burgdorf (német), FC Porto (portugál)
Második kalap: TTH Holstebro (dán), BM Logrono La Rioja (spanyol), Grundfos Tatabánya KC, KS Azoty-Pulawy (lengyel)
Harmadik kalap: Cuenca (spanyol), Saint-Raphael VHB (francia), THW Kiel (német), Eurofarm Rabotnik (macedón)
Negyedik kalap: RK Nexe (horvát), GOG (dán), Balatonfüredi KSE, Dobrogea Sud Constanta (román)