Elszakadt a térdszalagja, a Fradi kapusa kiakadt az EHF-re

Szikora Melindát ölben kellett levinni a pályáról a mérkőzés első percáben (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Az FTC-Rail Cargo Hungaria kapusa, Szikora Melinda súlyos sérülést szenvedett a Rosztov-Don elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésen, melyet az orosz bajnok nyert meg szombaton Dabason 31-29-re.

A 29 éves hálóőr már a mérkőzés első percében megsérült, ápolást követőeen a kapusedző és a masszőr ölében hagyta el a pályát, mivel elülső keresztszalag-szakadást szenvedett.

– Hosszú nadrágban nem látszódott igazán, hogy mi történt… – elevenítette fel az eseményeket Szikora Melinda. – Elindultam jobbra, mert oda vártam a lövést, és amikor láttam, hogy a másik sarokba megy a labda, akkor vissza akartam védeni, de leragadt a lábam. Fel sem fogtam, hogy gond van, csak amikor ki kellett volna szedni a labdát a hálóból, akkor nem tudtam, hogy merre mozduljak, nem tudtam feltápászkodni. Mögöttem ült édesanyám, ez is segített abban, hogy jobban viseljem, hogy ne látszódjon rajtam, illetve az adrenalin miatt a fájdalom sem jelentkezett, ma már viszont érzem rendesen – mondta a fradi.hu-nak.

Szikorára még szombat este MRI-vizsgálat várt, ami megerősítette, hogy a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így hétfő reggel megműti Tatán Dr. Erdélyi Gábor.

Facebook-oldalán keményen nekiment az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF) Szikora Melinda, aki a műanyag pályaborítást kritizálta élesen.

– Egy dolog azért iszonyatosan idegesít: hány térdnek kell még elszakadnia (és egyéb sérülések) ahhoz, hogy észrevegyék, ez a talaj nem alkalmas sportolásra?! Szeretnék egyszer akkora ember lenni, hogy egy Gerflor-ellenes kampány részese legyek… – idézte a Facebook-oldalára kirakott szöveget az nso.hu.

Ez a pályafelületet ugyebár az EHF teszi kötelezővé a klubok számára a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken, de Győrben és Veszprémben is ilyenen játszanak napról napra.