Épül a jövő Toulouse-ban

A francia bajnokságban szereplő Fenix Toulouse HB együttese ma három új játékos érkezését jelentette be, emellett három jelenlegi kulcsember is hosszabbított.

Az LNH tabelláján jelenleg a 13. helyen álló együttes a következő szezonra két spanyol és egy montenegrói játékossal erősített. Az Asobal Liga tavalyi szezonjának legjobb irányítója, a 24 éves Alvaro Ruiz a Granollers csapatát hagyja el, így egy év szünet után újra együtt dolgozhat Toni García vezetőedzővel. A jobbátlövő posztra a La Rioja tagjaként a Bajnokok Ligájában is húzóemberré váló Luis Felipe Jiménez (Luisfe) érkezik, a másik oldalra pedig Vasko Sevaljevic (jelenleg Hannover) szignóját szerezték meg. A montenegrói feladata a szezon végén minden bizonnyal távozó Jérome Fernandez pótlása lesz, Luisfe pedig a 2016-tól már Montpellierben szereplő Valentin Porte örökét veheti át. Mindhárom új játékos két szezonra, azaz 2017-ig írt alá Toulouse-ban.

a-ruiz
Alvaro Ruiz a spanyol után a francia ligában is hódíthat (Fotó: bmgranollers.cat)

Az új igazolások mellett a francia együttes három jelenlegi alapembere is hosszabbított. Az egykori szegedi közönségkedvenc, Danijel Andjelkovic (irányító) mellett a csapatkapitány, Pierrick Chelle (jobbszélső) és a szerb Nemanja Ilic (balszélső) is a maradás mellett döntött.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here