Érd: öten távoznak, s öten érkezhetnek

Fotó: Érd Handball Facebook

Tekauer Norbert, az ÉRD női kézilabda-csapatának elnöke egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy kik távoznak évad végén a csapatból, illetve várhatóan mennyi érkezője lesz az egyesületnek.

Az érdi klub elnöke röviden össze is foglalta a csapat szezonját, kiemelve, hogy nagy reményekkel kezdtek neki az évadnak, szerettek volna ismét a legjobb három között végezni a bajnokságban (ami sikerült is), illetve az EHF-kupában jobban szerepelni, mint egy évvel korábban. Utóbbi nem sikerült, sőt, a csoportkörig sem jutott el idén az érdi alakulat.

Komoly nehézséget jelentett a klub számára, hogy már a felkészülési időszak elején megkereste Klivinyi kingát a Ferencváros, s az ezt övező hercehurca rányomta a csapat teljesítményére.

– Az új érkezők közül nem sokan játszottak még Magyarországon, akik igen, azoknak az Érd szisztémáját kellett megtanulniuk. Ellenben eleve úgy indult a szezon, hogy bedobtak közénk egy kis kézigránátot azzal, hogy miután már elkezdtük a felkészülést, rá egy hétre a Ferencváros megkereste a Klivinyi Kingát, hogy igazoljon oda. Én úgy gondolom, hogy ez etikailag talán nem volt a legjobb húzás a Ferencváros részéről. Ilyen körülmények között kezdtük el a bajnokságot, illetve a felkészülést, hogy van egy játékos, akit menet közben még valaki el akart vinni. Felkészülés elején egy ilyennel nekifutni egy szezonnak nem egy jó ómen, ez talán rá is nyomta a bélyegét az egész éves teljesítményünkre. Hozzá teszem, hogy nem csak a milyenkére, hanem például Klivinyi Kingáéra is – jegyezte meg Tekauer.

A klub elnöke beszámolt az idény nehéz pillanatairól is, közte a nemzetközi porondon elszenvedett kudarcról, amit követően a vezetőedző is felajánlotta a lemondását, valamint megemlítette, hogy az év jelentős részében nem tudták használni a svéd Jamina Robertset, aki jórészt sérülésekkel küzdött.

Az igazolások kapcsán Tekauer Norbert megerősítette Jamina Roberts, Andjela Bulatovic, Klivinyi Kinga, Bernát Dorina, valamint az idény végén kölcsönben szereplő Mireya Gonzalez távozásának hírét, s azt is, hogy az öt távozó mellett öt érkezővel is számolnak. Az érkezőkről ugyanakkor nem beszélt az elnök.