Érd: újabb játékos kritizálta a klubot

Jamina Roberts Forrás: http://www.svenskhandboll.se

Az utóbbi héten Maraiama Signate nyilatkozatától, és az érdi csapattal való szakításától volt hangos a sajtó. Nem a francia átlövő az utolsó azonban, aki kritikát fogalmazott meg a magyar csapattal szemben. Jamina Roberts a hét elején adott interjút hazájában, kitérve az elmúlt szezonra, amikor a Pest megyei csapatot erősítette.

Roberts mindössze egy évadot töltött el Magyarországon, és ez volt az egyetlen olyan szezonja a sokszoros svéd válogatott balátlövőnek, amikor nem skandináv csapatot erősített. A játékos az idényt követően vissza is tért a dán ligába.

Az itt töltött időszakról beszámolva megerősítette, hogy nem érezte magát otthonosan az együttesben, amelynek kultúrája merőben eltért a korábban megszokottól. A játékos számára leginkább az edzői stílus volt újszerű (esetenként megalázó), amihez nem tudott hozzászokni.

Azt is kiemelte Roberts, hogy bár sérülten (operált térddel) érkezett a klubhoz, előbb kellett elkezdje a felkészülést, mint azt az orvosok javasolták, és a sérült, beteg játékosokat sem kezelte megfelelően a klub. Sőt, elmondása szerint volt olyan magyar csapattársa, akinek sérült jobb keze ellenére is játszania kellett.

Roberts sérüléseivel korábban is foglalkozott a média. A Hétméteres már egy júniusi cikkében idézte az akkori elnök, Tekauer Norbert nyilatkozatát, aki kiemelte, hogy az év nagy részében nem tudták használni a játékost. Ebben a nyilatkozatban Tekauer elismerte, hogy az átlövő „félig-meddig sérülten játszotta végig az őszi szezont” ám azt is hozzátette, hogy a klub rehabilitálta őt. Ezt követően utazott el a játékos a világbajnokságra, ahol szárnyalt, ám ismét „használhatatlan” állapotban tért vissza.

Jól látható tehát, hogy a játékos itt töltött szezonja kapcsán eltérő volt a két fél álláspontja.

Roberts története (melyben szót ejt Mariama Signatéról is) több svéd portálon (itt, illetve itt) is megjelent, Magyarországon pedig a közösségi média felületén keresztül sokakhoz eljutott már. A Hétméteres minden esetben törekszik a kiegyensúlyozott tájékoztatásra, így a szerdai napon már kereste is az érdi klubot, és bár emailen el is értük az egyesületet, egyelőre a fenti állításokra vonatkozó kérdéseinkre nem kaptunk választ. Amint ez megtörténik, frissítjük cikkünket.