Európa legnagyobb kézilabda-arénája épülhet Budapesten

fotó: MKSZ

Húszezer-huszonkét fő befogadására alkalmas megaaréna épülhet a magyar fővárosban. Ez lehet Európa legnagyobb kézicsarnokaírja a Nemzeti Sport. Mint ismert, 2022-ben Magyarország Szlovákiával rendez férfi kézilabda Európa-bajnokságot.

“A szegedi arénát teljes körűen kell felépíteni, szorosan együttműködve a klubbal, de eleget téve az EHF elvárásainak, melyek lehetővé teszik a szabályos rendezést. Komplett, nyolcezer fő befogadására alkalmas arénát kell építeni Szegeden. Át kell építeni a veszprémi arénát, bővíteni a befogadó-képességet. Ez óriási munka, szoros határidőkkel. 2021. szeptember elsejéig mindennel el kell készülni, hogy két próbatornát le tudjunk bonyolítani az Európa-bajnokságig. Ehhez 2019. szeptember elsején nem ártana az első vödör betonokat mindenhol leönteni”

-idézi Kocsis Mátét, az MKSZ elnökét a Nemzeti Sport.

„Elfogadta a kormány azt a javaslatunkat, hogy Budapesten épüljön egy húszezer-huszonkét fő befogadására, illetve az Eb-döntő megrendezésére alkalmas megaaréna, ami mai tudásunk szerint Európa legnagyobb kézilabda-arénája lesz. Illetve a debreceni Főnix Aréna rekonstrukciója is szükséges

folytatta az elnök.