Ezúttal Puticsék otthonában nyert az újonc

A Bundesliga 3. fordulójában öt találkozót rendeztek szombaton. Ahogy arról már beszámoltunk, a Hamburg-Kiel csúcsrangadót a vendégek nyerték 32-26-ra. A Melsungen és a Bergischer magabiztosan nyert, míg a Lemgo remek meccsen ikszelt az Eisenachhal. A nap zárásaként a Hannover elhozta a két pontot Göppingenből.

A hullámzóan teljesítő Melsungen a pont nélkül álló, újonc Emsdettent fogadta. Noha az első félidő derekán még 5-8 volt az eredmény, Manssonék fordítani tudtak, és két gólos előnnyel vonulhattak a szünetre. A második játékrészben is a hazaiak domináltak, s bő 10 perccel a vége előtt már 8 góllal is vezettek. A különbség a lefújásig sem csökkent jelentősen, a végeredmény 31-24 lett.

Az előző fordulóban legyőzte a Hamburgot az újonc Bergischer, akik ezúttal Putics Barnáék otthonába látogattak. A Gummersbach az egész találkozón futhatott az eredmény után, ráadásul a magyar átlövő sem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit az előző játéknapokon. A szünetben 3 góllal vezető Bergischer a második félidőben tovább növelte a különbséget, s magabiztosan, öt góllal győzött a Schwalbe-Arenában. A hazaiaktól Putics Barna 4 gólig jutott, így összesen 29 találatot jegyez 4 találkozó alatt – ez egészen kiváló, 7,25-ös gólátlagot jelent!

A két vereséggel nyitó Eisenach a kisebb meglepetésre két sikerrel rajtoló Lemgót fogadta. A hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a 8 gólig jutó Elisson vezetésével magabiztosan őrizték is egy-két gólos előnyüket. A szünetben 17-15 állt az eredményjelzőn. A fordulást követően sem változott a játék képe, az 50. percben még három góllal az újonc hazaiak vezettek (29-26), ám ekkor Kehrmannék nagy hajrát nyitottak, s megfordították a meccset. Fél perccel a vége előtt, 31-32-nél Elisson egalizált, a hátralévő időben pedig már nem tudott egyik csapat sem betalálni, így megosztoztak a pontokon.

A nap zárásaként két, a középmezőny elejéhez tartozó gárda csapott össze. A Göppingen-Hannover találkozót a hazaiak kezdték jobban, ám hiába vezettek már 3 góllal is, a szünetre visszakapaszkodtak Mocsaiék, így egyenlő állásnál fordulhattak a felek. A második játékrészben végig a vendégek irányítottak, míg a Göppingen futhatott az eredmény után. A végeredmény 28-32, a Göppingen továbbra is pont nélkül áll, míg a Hannover immár második győzelmét zsebelhette be egy döntetlen mellett. Mocsai Tamás 4 gólig jutott a találkozón.

3. forduló:
MT Melsungen – TV Emsdetten 31-24 (14-12)
VfL Gummersbach – Bergischer HC 25-30 (12-15)
ThSV Eisenach – TBV Lemgo 32-32 (18-16)
Frisch Auf! Göppingen – TSV Hannover-Burgdorf
28-32 (14-14)

Az aktuális fordulók végén jelentkezünk majd bővebb szöveges összefoglalókkal, jegyzőkönyvekkel, tabellával és góllövőlistával is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here