Faluvégi: “Jelenleg minden másodperc ajándék”

fotó: Sólya Eliza/hetmeteres.com

A MOL-Pick Szeged vasárnap 30-28-ra győzte le az előző idény BL-döntősét, a Nantes együttesét. A találkozó után a franciák magyar légiósát, Faluvégi Rudolfot kérdeztük.

A találkozó előtt azt mondta, amennyiben sikerül gyors, könnyű gólokat szerezni Szegeden, meglehet a győzelem.

Több könnyű gólt is szereztünk, nem ezzel volt a gond. Sok minden döntött: a beálló körül állandóan nehézségeink voltak a mérkőzés során. A végén pedig a Szeged egy kis mentális fölénybe került, mi ziccert hibáztunk. Ez pedig eldöntötte a meccset.

Az emberelőnyös és emberhátrányos szituációkban nem játszott, játékperceit akkor kapta, amikor teljes létszámmal volt a pályán mindkét együttes. Ennek mi volt az oka?

Vannak olyan szegmensei a játéknak, amikor önbizalomhiányból adódóan az ember nem száz százalékosan úgy ront rá az ellenfél falára, hogy szétlője azt. A döntéshelyzetek ilyenek. Amikor hiányzik egy kicsi rátartiság a lövésből azt az ellenfél is látja. A sérülésemből felgyógyulva folyamatosan építem a vállam, a lövésem és az önbizalmam. Bennem emiatt nincs tüske, nekem jelenleg minden másodperc ajándék, ezért is vállaltam el a helyzeteimet. Kilenc hónapja tart a felépülésem és még van két hét hátra belőle.

Készítette: Kiss Péter