Faluvégi Rudolf Csurgóról Nantes-ba igazolt

Fotó: www.cskk.hu

Kiril Lazarov után újabb átlövő leigazolását jelentette be a francia élvonalbeli HBC Nantes együttese. A Lidl Starligue jelenlegi másodikja Faluvégi Rudolffal kötött két éves szerződést.

A Csurgói KK 22 éves játékosa karrierje során először lesz légiós, és nem akárhol, hanem a világ második legerősebb ligájának élcsapatánál folytatja. A Nantes elnöke, Gael Pelletier, valamint edzője, Thierry Anti egyöntetűen azt emelte ki a magyar átlövővel kapcsolatban, hogy fiatal kora ellenére már nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, és a támadások mellett védekezésben is megállja a helyét.

Fotó: www.cskk.hu
Faluvégi (balra) két év után hagyja el Csurgót (Fotó: cskk.hu)

 

Faluvégi Rudolf a csapat honlapjának így nyilatkozott: “Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a HBC Nantes-hoz! Ez egy hihetetlen lehetőség a számomra. Amikor megtudtam, hogy érdeklődnek utánam, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy elvállaljam-e a feladatot. Az előző években figyeltem a csapatot a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, tudom, hogy tapasztalt és fiatal játékosok is vannak a keretben. Elsősorban a balátlövő poszton számítanak rám. Már alig várom az új kalandot!”

Faluvégi és a Nantes 2 éves szerződést írtak alá, amely a 2017/18-as idénytől lép életbe. A klubnak egyébként a francia válogatottban is szereplő, és a szezon végén távozó Theo Dérot helyére kellett új embert igazolnia. Dérot mellett elhagyja a lila-sárgákat O’brian Nyateu is, az érkezési oldalon pedig eddig Kiril Lazarov és Julian Emonet szerepel.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here