Fazekas Nándor visszavonul a válogatottságtól

Fazekas Nándor bravúrjaival jutott négy közé a Balatonfüred (Fotó: Faragó Imre)

“Csütörtökön Lettországban, aztán vasárnap Veszprémben a hollandok ellen még játszom, de azzal le is gördül a függöny” – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Fazekas Nándor, hogy meddig láthatjuk még a magyar férfi kézilabda-válogatott kapujában.

Fazekas Nándor Balatonfüreden továbbra is védeni fog (Fotó: Faragó Imre)
Fazekas Nándor Balatonfüreden továbbra is védeni fog
(Fotó: Faragó Imre)

 

A nemzeti együttes csütörtökön és vasárnap játssza utolsó két Eb-selejtezőjét. Idegenben Lettország ellen, majd Veszprémben Hollandiát fogadják Nagy Lászlóék. A csoport első két helyezettje kvalifikálja magát a 2018-as horvátországi Európa-bajnokságra.

A 40 éves hálóőr továbbá azt is elmondta, hogy klubszinten még egy, de inkább két évig szeretné folytatni a pályafutását Balatonfürden, mellette pedig Éles József kézisulijában tanít.

Ki lehet Fazekas utódja Mikler mögött az ősztől? A több mint 200-szoros válogatott kapus erre a kérdésre is válaszolt.

? Nehéz kérdés. Egy-két fiatal és középkorú játékos már kapott lehetőséget, és élt is vele. Székely Mártonra, Bartucz Lászlóra és a nyáron a Plockba igazoló Borbély Ádámra gondolok. Nem lennék meglepve, ha az új szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes további tehetségeket is kipróbálna. Szerintem hamarosan válogatott szintű kapus lehet Pásztor Imre és Rózsavölgyi Gergő is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here