Felkészülés: Lékai visszatért, legyőztük a bosnyákokat

Lékai Máté három góllal tért vissza a pályára (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

A világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 34-31-re legyőzte Bosznia-Hercegovina csapatát csütörtökön Budaörsön, zárt kapus mérkőzésen – közölte az MTI.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Nagy László négy góllal tért vissza a válogatottba. A tapasztalt jobbátlövő októberben lemondta a szereplést, de a Szlovénia elleni vb-selejtezőt mégis vállalta.

A csütörtöki mérkőzésen ismét pályára lépett – és három gólt lőtt – Lékai Máté, akinek az áprilisi Magyar Kupa-döntőben megsérült az ujja, és meg is kellett operálni.

A magyar csapat jövő szombaton 20 órától lép pályára Koperben, majd június 13-án, szerdán 19 órától fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt 2019 januárjában a dán-német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Az olimpiai kvalifikáció következő versenye a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-osztrák-svéd közös rendezésű Európa-bajnokság, amelynek győztese részt vehet az olimpián, és a további két legjobb helyen végző olyan együttes, amely korábban még nem szerzett részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára – szintén ott lehet a selejtezőn 2020 tavaszán.

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 34-31 (16-14)
Budaörs, játékvezetők: Bócz, Wiedemann.
Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 2, Bánhidi 2, Balogh, Bodó 5, Bohács 3, Bóka 2, Hornyák 3, Ilyés, Juhász 5, Lékai 3, Ligetvári, Nagy L. 4, Országh 2, Schuch, Sipos 2. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.
Bosznia-Hercegovina: Serdarevics, Jokanovics (kapusok), Cickusics, Haszeljics 2, Loncsar, Mandics, Ovcina 8, Perics 1, Predragovics 4, Rodin, Terzics 8, Toromanovics 6, Vranac, Vranjes 1, Vrgocs 1. Szövetségi kapitány: Suman Bilal.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/6.

Forrás: MTI