Felkészülés: először győzött a magyar válogatott Vranjes irányítása alatt

Bánhidi Bence (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

A magyar férfikézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 33-22-re legyőzte Ausztriát Siófokon felkészülési találkozón. Ez azt jelenti, hogy Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány irányítása alatt először győzött Magyarország.

Az osztrákok legnagyobb sztárjának, a kieli balátlövő Nikola Bilyk kezek alatti lövésével indult a találkozó. Lékai értékesített hétméteresével egyenlítettünk, majd először a hetedik percben vezettünk Hornyák Péter találata után, amikor 3-2 állt az eredményjelzőn.

Innentől folyamatosan építgette előnyét a magyar férfikézilabda-válogatott, a félidő legnagyobb különbségét a 17. percben 10-6-nál jegyezhettük fel.

A mérkőzés második felében Mikler Roland két büntetőt is védett, mindezek ellenére a szünetre háromgólos magyar előnnyel mehettek a csapatok.

A 14-11-es félidei állás után kissé álmosan kezdtünk, így a a 36. minutumban Klocic egyenlített a jobbszélről (16-16).

Ancsin Gábor és Juhász Ádám mozdította ki a kisebb gödörből a Vranjes-tanítványokat, akik folyamatosan őrölték fel az osztrák együttest.

A 46. percben ismét Juhász volt a főszereplő, aki gyönyörű góllal juttatta ötgólos előnyhöz (22-17) Magyarországot. Fáradni látszottak a tartalékos osztrákok, így az 52. minutumban már 26-18 állt az eredményjelzőn.

A magabiztos vezetés tudatában Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány tovább kísérletezhetett. Érkezett a pályára a CYEB Budakalász balszélsője, a debütáló Bohács Sándor, aki első góljait is megszerezte. Rajta kívül a tatabányai védőspecialista, Sipos Adrián szintén először húzta magára a felnőtt címeres mezt.

Az utolsó percek örömjátékot, Mikler-bravúrokat, Bartók- és Bohács-gólokat hoztak, így végül 33-22-re legyőztük Ausztriát. A három elbukott Eb-mérkőzés, valamint felkészülési mérkőzésen a svédek elleni vereség és döntetlen után a magyar válogatott megszeerezte első győzelmét Ljubomir Vranjes irányítása alatt.

Ez a hét csak a védekezésről szól, ami jól működött, Mikler Roland is jól védett. Támadásban fejlődnünk kell, de sokat nem foglalkoztunk vele eddig az edzéseken. A brazilok ellen még gyakorlunk, aztán júniusban jön a szlovének elleni selejtező, amin 150%-ot kell nyújtanunk. Szegeden mindig én kezdek védekezésben és támadásban, majd pihenek egy kicsit, és csak támadásban maradok a pályán. Bíztató, hogy egyre többet védekezhetek a válogatottban és a Szegedben, remélem minél többet segíthetek a csapatnaknyilatkozta Bánhidi Bence az M4 Sport riporterének.

Magyarország – Ausztria 33-22 (14-11)
Magyarország:
Hornyák 6, Bóka 4, Ancsin 4, Bartók 3, Juhász 3, Bodó 3, Lékai 2, Bánhidi 2, Ligetvári 2, Bohács 2, Országh 1, Balogh 1