Ferencváros – 2017/18

A Ferencváros hibátlan teljesítménnyel nyerte meg tavaly a másodosztályú bajnokságot, aminek köszönhetően idén az élvonalban áll rajthoz. A zöld-fehérek célja elsősorban a biztos bennmaradás lehet.

Jól erősítettek a zöld-fehérek

Az Adorján Gábor által trenírozott Fradi öt játékostól köszönt el az átigazolási időszakban, míg hét új kézilabdázóval erősítették meg a keretet. A legnagyobb név az érkezési oldalán Grebenár Gáboré. A korábban Spanyolországban és Franciaországban is légióskodó 33 éves átlövő/irányító rutinja sokat érhet a szezonban. Új csapatában karmesteri pozícióban számítanak majd rá. A Csurgóról szerződtetett Pordán Bálint komoly NB I-es rutinnal rendelkezik, beállóban okozhat gondot az ellenfeleknek. A rotációban sok szerepet kaphat Oláh Tamás, Bali Richárd, Mikita Bence és Rédai Krisztián is. A keret egyetlen légiósa Szlovákiából érkezett, Marián Zernovic játékára hazája válogatottjában szintén számítanak. A Fradinál egyértelműen ő lesz az első számú kapus.

Grebenár Gábor (8) rutinja sokat érhet
Fotó: fradi.hu

Cél a bennmaradás

A Fradi erőssége az átlövő posztok mélysége lehet, hiszen az újonnan érkezők mellett a kezdőben a tavalyi házi gólkirály, Marczinkó Máté (jobbátlövő) és Pál Gergely balátlövő) lesz az elsődleges opció. Grebenárral kiegészülve lövőerőben erős belső hármast alkotnak. Balszélen Pálos Gábor, a jobb oldalon pedig a tavaly 120 gólig jutó Bujdosó Bendegúz is jó megoldásnak számít, utóbbi lövi általában a hétmétereseket. Beállóban pedig a fentebb említett Pordántól lehet sokat várni. A Zernovic előtti fal tengelyében Grebenár és Marczinkó állja majd a sarat.

A Fradi nem erősített rosszul, de annyira sűrű a három élcsapat mögött a mezőny, hogy bárki kieshet. Nagyon nehéz dolga lesz a zöld-fehéreknek, ha jövőre is az első osztályban szeretnének rajthoz állni.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Oláh Tamás (jobbátlövő, Orosházi FKSE), Pordán Bálint (beálló, Csurgói KK), Grebenár Gábor (balátlövő/irányító, HSG Bärnbach/Köflach), Marián Zernovic (kapus, HKM Sala), Rédai Krisztián (balátlövő, CYEB Budakalász), Bali Richárd (balátlövő, Kőnig-Trade Balmazújváros), Mikita Bence (irányító, NEKA)

Távozott:

Bak Sándor (irányító, PLER-Budapest), Molnár György (?), Nikolicza Renátó (balátlövő, ?), Takó Dániel (jobbátlövő, ?), Varga László (beálló, ?)

A Ferencváros játékoskerete a 2017/18-os szezonra

Kapusok: Marián Zernovic, Nagy Levente, Tuba Kovács Ervin
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz, Benis Bence
Jobbátlövők: Marczinkó Máté, Oláh Tamás
Irányítók: Grebenár Gábor, Bakos György, Mikita Bence
Beállók: Benmiloud Yassine, Pordán Bálint, Kocsi András
Balátlövők: Pál Tamás, Rédai Krisztián, Bali Richárd
Balszélsők: Pálos Gábor, Nagy Máté

Vezetőedző: Adorján Gábor

Várható kezdőcsapat