Ferencváros: gyermekáldás miatt egész idényre kiesett a válogatott átlövő

(fotó: www.facebook.com/ftckezilabda)

Az FTC-Rail Cargo kézilabdacsapata szűk közleményeben adott tájékoztatást arról, hogy a csapat válogatott átlövője, Hornyák Dóra a Vipers elleni vasárnapi mérkőzés után egy időre felhagy a profi kézilabdával, s az anyaságra koncentrál majd.

A közlemény így szól:
Hornyák Dóra a CSM Bucuresti ellen vasárnap délután elveszített összecsapáson is női kézilabdacsapatunk egyik alapembere volt, védekezésben szinte végig a pályán harcolt a Ferencváros sikeréért. A közeljövőben azonban gyermekáldás miatt a következő, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés lesz átlövőnk számára az utolsó, amelyen pályára lép.

Dodónak gratulálunk, illetve jó egészséget kívánunk!

Korábban Kim Rasmussen, a válogatott szövetségi kapitánya közösségi oldalán tett közzé néhány sort arról, hogy nem várt hírt kapott vasárnap, majd rá néhány órára még pár gondolatot hozzáfűzött a terhesség fontosságáról. Ezek alapján már akkor is sejteni lehetett, hogy gyermekvállalás miatt hiányozhat valaki a válogatottból, ám ez ma nyert teljes bizonyosságot.  Az MKSZ korábban már jelezte, hogy az Eb-re készülő női válogatott szűkített keretét a holnapi napon hozzák nyilvánosságra.