Flensburg: segédje lehet Vranjes utódja

A nyáron Veszprémbe távozó Ljubomir Vranjes helyét Maik Machulla veheti át a flensburgi kispadon. A jelenlegi asszisztens életében először lehetne vezetőedző.

Továbbra is keresi a Magyarországra tartó tréner utódját az észak-német együttes. A korábbi kiszemelt, Christian Berge ugyanis hosszabbított a norvég szövetséggel, és a világbajnoki ezüstérmes válogatott szövetségi kapitánya marad. Dierk Schmäschke, a flensburgi klub ügyvezető igazgatója ma az NDR-Info rádióállomás adásában kijelentette: “Nem kutatjuk végig Európát, hol találhatnánk egy olyan trénert, aki éppen szabad lesz, és nem akarunk olyan edzőt sem elcsábítani, akinek valahol hosszútávú szerződése van. Ennek nincs értelme, túl sok energiát elpazarolnánk vele. Van bátorságunk arra, hogy akár egy “noname” szakember szerződtetését is fontolóra vegyük.”

A kijelentés kapcsán a csapat jelenlegi másodedzőjére, Maik Machullára terelődött a “gyanú”. A 40 éves egykori irányító 2012 óta áll a Flensburg alkalmazásában, 2014-es visszavonulása után nevezték ki hivatalosan is Ljubomir Vranjes segítőjének. Schmäschke a rádióadásban azt is elismerte, tárgyalnak Machullával, és hogy fontos szerepet játszik a jelenlegi edzőkérdés megoldásánál. Holger Glandorf, az együttes jobbátlövője pedig egyenesen kijelentette, abszolút megbízik korábbi játékostársában.

machulla
Fotó: Inrid Anderson-Jensen

 

Maik Machulla először lehet egy élvonalbeli klub vezetőedzője, kinevezése valóban bátor döntés lenne a német klub vezetőinek részéről. Azonban az efféle dolgok nem állnak messze tőlük, az időközben sztáredzővé váló Vranjest is ugyanígy, rutintalanul állították a csapat élére 2010-ben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here