Fontos fejlemény a szegedi csarnoképítés ügyében

A szegedi szurkolók hamarosan új csarnok szurkolhatnak (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Szeged város önkormányzata megegyezett a kormánnyal az új, Etelka sori sportcsarnok építésének feltételeiről – írja a szeged.hu.

A Modern Városok Program keretében több mint egy éve a született megállapodás a kormány és a városi önkormányzat között arról, hogy egy 8000 fős kézilabdacsarnokot építenek központi támogatással az Etelka soron, a fedett uszoda szomszédságában.

 Ehhez a városnak térítésmentesen át kell adnia azt a telket, amelyre a csarnokot fel szeretnék építeni. Hosszas egyeztetés kezdődött az önkormányzat és a kormány között a terület átadásának feltételeiről, aminek végredményét a pénzügyi bizottság elé terjesztették. Miután a város feltételeit elfogadta a kormány, a szerződés szövege elkészült. Ebben lefektetik többek között, hogy az új kézilabdacsarnok építtetője a Nemzeti Sportközpontok lesz – fogalmaz a szeged.hu.

A korábbi információk alapján egy multifunkcionális, 8000 fős csarnok épülhet Szegeden, amelynek várható költsége 16,2 milliárd forint lehet majd. Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatja.