Fradi: Szucsánszki mégis folytatja

A válogatott játékos félretette magánéleti terveit és újra a zöld-fehérek rendelkezésére áll, ahogy sérülése engedi. 

Szucsánszki Zita egy időre félretette magánéleti terveit a Fradiért (Fotó: ulloi129.hu)

A visszatérés mellett döntött az FTC irányítója, Szucsánszki Zita. A válogatott játékos félretette magánéleti terveit és újra a zöld-fehérek rendelkezésére áll, ahogy sérülése engedi.

Az irányító, még a Győr elleni Magyar Kupa-döntőben szenvedett sérülést, ami miatt a CSM Bucuresti elleni odavágót is kénytelen volt kihagyni. A visszavágót azonban nagy fájdalmakkal is vállalta. Azóta kiderült, hogy teljesen elszakadt a porc szalag a vállában, amit meg is műtöttek. A beavatkozás során néhány régebbi sérülést is találtak: volt egy részleges rotátorköpeny szakadás, illetve apróbb porc probléma is.

A rehabilitáció három, négy hónapot vesz igénybe, ekkor úgy döntött egy időre felhagy a játékkal, hiszen a gyerekvállalás került a középpontba. Most azonban máshogy döntött, minden erejével azon van, hogy visszatérjen és segítsen a zöld-fehéreknek.

– Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, amikor elhatároztam, hogy visszatérek – mondta Szucsánszki Zita. – Vannak terveim, elképzeléseim a magánéletemmel is, de ez valahol nálam összeforr a Fradival, ezért szeretnék a csapatnak segíteni ebben az idényben is. Az elsődleges most a sérülésemből való teljes felépülés, hogy a csapat hasznára lehessek, mert ne feledjük, hogy májusban megműtötték a vállamat – nyilatkozta a klub honlapján.

A cikkből kiderült, hogy még egy fővel bővül a Fradi kerete, az MTK együttesébe kölcsönadott 19 éves Háfra Noémi újra a Népligetben készül a szezonra.
– Meglepettség és boldogság van bennem egyszerre, hogy végül már most visszatérhetek a Fradiba mondta Háfra, miután szerdán délután megérkezett az Elek Gyula Arénába. – Kedden még nem is értettem, hogy miért nem játszom az MTK-ban az edzőmeccsen, aztán Golovin Vlagyimir elárulta a félidőben, hogy az ok egyszerű: már most zöldbe öltözhetek. Úgy tudom, hogy a következő idénytől egyébként is visszakerültem volna, csak így kicsit gyorsabbak az események. Jól sikerült az előző szezon, még nekem is váratlan volt, hogy mennyire beindultam és ilyen sok gólt szereztem, de ennek tükrében sem hiszem, hogy már kész játékos vagyok. Sokat kell még dolgoznom, először is fel kell vennem a Fradinál lévő gyorsabb tempót – elvégre most már a Bajnokok Ligájára is készülhetek – zárta.