Franciaországba igazol a tunéziai sztár

A Chambéry Savoie HB csapata újabb tunéziai válogatott játékossal erősítette meg keretét, nyártól a francia együttesnél folytatja Amine Bannour. Az afrikai jobbátlövővel kétéves szerződést kötött a szavolyai klub.

Először húzza magára európai csapat mezét a tunéziaiak egyik legnagyobb sztárja. Amine Bannour karrierje legnagyobb részét hazájában, a Club Africain együttesénél töltötte, de rövidebb időszakokra – nagyobb tornák idejére – arab klubok is alkalmazták rendszeresen. A jobbátlövő jelenleg csapat nélküli, tunéziai klubja ugyanis a napokban több társával együtt azonnali hatállyal szerződést bontott vele. Nyártól azonban már tényleg az öreg kontinensre költözik, a Chambéry hívása katari klubok ajánlatait előzte meg.

bannour
Fotó: flickr.com/photos/francehandball2017

 

A következő szezonra teljesen átalakul a Chambéry a jobbátlövő poszton. A jelenlegi páros, Melvyn Richardson és Marko Panic is távozik az idény végén, előbbit már bemutatták Montpellier-ben, utóbbi pedig valószínűleg Lengyelországba, az Azoty Pulawy együtteséhez igazol. Az új kezdőcsapatban így Bannour kaphat helyet, társa pedig a saját nevelésű Alexandre Tritta lesz jövőre. A szavolyaiak korábban már bejelentették egy másik tunéziai átlövő, Mosbah Sanai megszerzését is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here