FTC-Rail Cargo Hungaria 2017/18

Nem kétséges, hogy a Ferencváros ott van Európa legjobb 5-8 csapata között, ám ahhoz nagy bravúr kellene, hogy a zöld-fehérek a legszűkebb elittel is versenyben legyenek. 

Ahogy azt várni lehetett

Nem történt semi extra a csapatnál, csak hozták azt, ami kötelező. Bajnoki második hely, BL negyeddöntő. Lehet azon keseregni, hogy mi van, ha nem rontja el a bukaresti meccs végét a csapat, de ez volt a papírforma.

Fontos változások

A Ferencváros nem sok ponton változott a nyáron, ám ezek fontos, stratégiai változások voltak. Érkezett a csapathoz egy rutinos, védekezésben használható balkezes lövő, Laura van der Heijden, aki sokat tehet hozzá a csapat játékához. Érkezett átlövő posztra Háfra Noémi, akinek már valóban egy jobb csapatban van a helye, s mind védekezésben, mind támadásban jól használható (több poszton is). Elhagyta viszont a csapatot Szöllősi-Zácsik Szandra, a válogatott lövő ugyan nem hozott már egy ideje egyenletesen jó játékot, de a távoli lövései hiányozhatnak, és ez hatással lehet a csapat játékára is. Háfrához hasonlóan visszatért Márton Gréta is (a balszélre), hosszú távon mindenképp erősítésnek számít.
Más nem változott a csapatnál, végül Szucsánszki Zita is maradt egy évre, ami mind elöl, mind hátul nagy segítség lesz a csapatnak, ha teljesen felépül. Bár módosult a Ferencváros szerkezete, mindenképp erősebbnek tűnik, mint a tavalyi évben. Igaz ez persze a közvetlen vetélytársakra is.

Forrás: 24-hu

Erősödő vetélytársak, hasonló célok

Bár erősödött az Érd, és a Siófok, komoly meglepetés lenne, ha a Fradi nem tudná megőrizni a bajnoki ezüstöt. Ebben az összeállításban a Ferencváros a bajnokság második legerősebb csapata, és talán az egyetlen, amelyik egy-egy meccsen az ETO ellen is eséllyel lép pályára. Ennél többre valószínűleg nem lesz képes itthon a csapat, az ETO mind játéktudásban, mind fizikumban, mind variációs lehetőségekben az FTC előtt áll. A BL-ben örök kérdés a Final4 lehetősége. Idén ebben a mezőnyben éppen 4 erősebb csapatot látunk a Fradinál, és ebből egy várhatóan megint szembe fog jönni a negyeddöntőben. Itt dől majd el minden, s bár az kétségtelen, hogy első blikkre nem a magyar csapat lesz az esélyes, még mindig több sansza lehet itt az alakulatnak, mint a bajnoki aranyra.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Háfra Noémi (balátlövő, MTK Budapest, kölcsön), Márton Gréta (balszélső, MTK Budapest, kölcsön), Laura van der Heijden (jobbátlövő, Team Esbjerg)

Távozott:

Szöllősi-Zácsik Szandra (balátlövő, Budaörs Handball), Mód Noémi (irányító, MTK Budapest), Szarka Adrienn (balszélső, Békéscsabai NKSE), Monori Orsolya (balátlövő, DKKA)

Az FTC-Rail Cargo Hungaria kerete a 2017/2018-as szezonra:

Kapusok: Szikora Melinda, Bíró Blanka
Jobbszélsők: Lukács Viktória, Faluvégi Dorottya
Jobbátlövők: Laura van der Heijden, Hornyák Dóra
Irányítók: Szucsánszki Zita, Kovacsics Anikó
Beállók: Mészáros Rea, Dannick Snelder
Balátlövők: Marija Jovanovic, Háfra Noémi, Nerea Pena
Balszélsők: Schatzl Nadine, Márton Gréta
Védekező: Szekeres Klára

Vezetőedző: Elek Gábor

Várható kezdőcsapat: