Füzi Dániel: elég erősek vagyunk, újra meglephetjük a riválisokat

fotó: Facebook

Július 18-án rajtol az U21-es férfi világbajnokság, amelynek helyszíne Algéria lesz. A mieink az első mérkőzésüket a németek ellen vívják. A vb kapcsán Füzi Dánielt, a válogatott beállóját kérdeztük.

A Gyurka János edzette junior-válogatott a végső sikerre is esélyes németekkel kezdi a csoportkört, majd Norvégia következik.

“Ezen a szinten már minden csapat elég erős, azonban ha rangsorolni kellene akkor a németek a favoritok a csoportunkban” – mondta el Füzi Dániel.

Ez a korosztály 2014-ben Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, a januári vb-selejtezőket pedig hibátlan mérleggel teljesítette, így nem lenne meglepő egy jó teljesítmény az afrikai viadalon.

“Elég erős csapatunk van, kérdés mit tudunk ebből megmutatni. A csoportból, ha reális akarok lenni, akkor a 2-4. helyek egyikén juthatunk tovább. A csapattól azt várom, hogy felszabadultak legyünk, és küzdjünk egymásért a pályán. Amennyiben mindenki hozza a legjobb formáját, és ehhez egy kis pluszt is tudunk adni, akkor újra meglephetjük az ellenfeleket. Bizakodó vagyok, hiszen a felkészülés során mindössze egyszer kaptunk ki” – beszélt az esélyekről Füzi.

Az egyetlen vereséget egyébként a horvátok ellen, egy 4,5 órás út után szenvedte el a magyar junior-válogatott.

U21-es világbajnokság, Algéria
július 18., kedd
11.00: Magyarország – Németország

A magyar válogatott a németek mellett a norvég, a feröeri, a chilei és a dél-koreai együttessel került egy csoportba. A szextettekből az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe, ahol egyenes kiesés rendszerben folytatódnak tovább a küzdelmek.