Győr: Danyi Gábor váltja Ambros Martint, Zdravko Zovko lesz a segítője

Vajon melyikük örülhet majd jobban az idény végén? Fotó: Győri Audi ETO KC

Ambros Martin hetekkel ezelőtt jelentette be, hogy nem folytatja munkáját a győri kispadon. Azóta több lehetséges opció is felmerült arról, hogy ki lesz az utódja, ám a mai napon sajtótájékoztató keretén belül jelentette be a klub, hogy 2018 nyarától Danyi Gábor, a jelenlegi másodedző folytatja a munkát a csapat élén. Segítője, a horvát Zdravko Zovko lesz, aki korábban többek között hét évig volt a Veszprém vezetőedzője.

Danyi Gábor nehéz örökséget vesz át. Ambros Martin jelenleg a hatodik idényét tölti a győri kispadon, s az eddigi öt szezonban négyszer lett bajnok, négyszer kupagyőztes, négy alkalommal jutott el a BL döntőjébe az alakulattal, amelyből hármat meg is nyert. A spanyol edző volt az első olyan győri szakember, aki (számtalan döntőbeli kudarc után) először nyert nemzetközi trófeát a csapattal. Danyi egy plusz egy évre írt alá.

A magyar edző valószínűleg minden idők legerősebb győri keretével vághat neki a jövő évnek, hiszen a jelenlegi csapatból Anja Althaus kivételével senkinek nem jár le a szerződés a nyáron, érkezik viszont Veronica Kristiansen, Kari Brattset, valamint Amandine Leynaud is az egyesülethez.

Az 54 esztendős edző korábban dolgozott már vezetőedzőként Pécsen, a férfi csapat élén, ám a női mezőnyben, ezen a szinten ez lesz az első ilyen munkája.