Győr: máris megtalálták Mörk helyettesét a szezon további részére

Forrás: handballerd.hu

A Győri Audi ETO KC kölcsön vette a szezon hátralévő részére Mireya Gonzalezt, az Érd 26 éves spanyol jobbátlövőjét. A játékos már a héten a csapattal edzhet.

Mint azt megírtuk, a tegnapi BL-mérkőzésen megsérült Nora Mörk, aki a szezon további részében már nem is léphet pályára. Őt pótolhatja a spanyol válogatott átlövő.

A Győrnek kisebb szerencséje is volt, hiszen a BL negyeddöntőire csak olyan játékos nevezhető, aki nem játszott semmilyen tétmérkőzést január 31-e után. Mireya Gonzalez megfelelt ennek a kritériumnak, hiszen az Érd színeiben január 27-én lépett utoljára pályára. A BL további csoportküzdelmeire így sem nevezhető utólag a spanyol.

A felek így nyilatkoztak a transzferről:

„Szeretném megköszönni az ÉRD vezetésének, külön Tekauer Norbert elnök úrnak és Szabó Edina vezetőedzőnek, hogy pozitívan álltak hozzá ehhez a kérdéshez, amely a magyar női klubkézilabdázás szempontjából rendkívül fontos. A mai napon sikerült tárgyalnunk és meg is egyeznünk Mireya Gonzalez Alvarez kölcsönvételéről a szezon hátralévő részére. A játékos már ma csatlakozik hozzánk. Sajnos a BL-ben csak a negyeddöntőktől kezdve számíthatunk rá, de a bajnokságban a következő meccsen, a Debrecen elleni idegenbeli találkozón már pályára is léphet.” – nyilatkozta dr. Bartha Csaba a klub elnöke.

Az ÉRD elnöke, Tekauer Norbert elismerte, hogy nehéz döntést kellett meghozniuk: ”Részünkről kemény döntés volt, amelyet gyorsan kellett meghoznunk, mert az adott szituáció ezt követelte meg. Reméljük, hogy ezzel segíteni tudunk abban, hogy a Győr elérje a céljait, bejusson a budapesti Final4-ba, és az idei szezonban is el tudja hódítani a BL trófeát.”

„Megtiszteltetés, hogy felmerült a nevem Győrben. Ezúton kívánok Nora Mörknek mielőbbi felépülést. Ez egy nagy lehetőség számomra, mindent megteszek, hogy a szezonban a csapat segítségére legyek a célok elérésében.” – nyilatkozta Mireya Gonzalez Alvarez a Győri Audi ETO KC új játékosa.