Győr: Nora Mörk távozhat a szezon végén – sajtóhír

Fotó: gyorietokc.hu

Nora Mörk, a Győri Audi ETO KC sztárja a norvég TV2 értesülései szerint az idény végén elhagyja a magyar bajnokot. A 27 éves norvég átlövő a román CSM Bucuresti vagy az orosz Rosztov-Don együttesénél folytathatja a pályafutását.

Nora Mörk szerződése a szezon végén lejár a Győrnél, a világklasszis játékos pedig úgy döntött, nem köt új kontraktust a csapatnál.

Nagyon várjuk, hogy kit választ. Európa legjobb négy együttese közül bármelyiket választhatja, olyan klubot, amely esélyes a BL-győzelemre – mondta el Bent Svele, a TV2 szakértője.

A világklasszis norvég harmadik évét tölti a klubnál, ahol több mint egy éve nem játszik egy BL-találkozón elszenvedett sérülés miatt. Mörk eredetileg már ősszel visszatért volna a pályára, ám ismét megsérült. Újabb visszatérése tavaszra várható, ám ennek kapcsán a győri egyesült elnöke hangsúlyozta, hogy nem siettetik a játékos pályára lépését.

Nora Mörk már a második világklasszis lehet, aki távozik Győrből, hiszen a hét elején bejelentette a győri klub, hogy Nycke Groot is más csapatnál folytatja. Akár a román, akár az orosz bajnokhoz megy Nora Mörk, az pikáns helyzetet teremthet. A CSM-nél a jelenleg szintén sérült norvég válogatott Amanda Kurtovic játszik a posztján, aki a Tv2 hírei szerint fordított utat járhat be, és végül Győrben köthet ki. A Rosztov esetében Mörk ismét korább győri trénere, Ambros Martin kezei alatt játszhatna, ám ott már Anna Vjahirjeva, a szintén világklasszis orosz olimpiai bajnok szerepel a posztján.