Győr: olimpiai bajnok jobbátlövő az ETO új szerzeménye

Forrás: Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a nyártól 3 évig a csapatot erősíti majd Amanda Kurtovic, a CSM Bucuresti és a norvég válogatott kiválósága.

Kurtovic a csapat negyedik érkezője Beatrice Edwige, Faluvégi Dorottya és Estelle Nze Minko után.

A norvég játékos a román bajnok előtt megjárta a Larvik és a Viborg csapatait is. Mind klub-, mint pedig válogatott szinten megnyert már szinte minden lehetséges trófeát, így BL- és KEK-győztesnek, olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoknak is mondhatja magát.

A játékos így nyilatkozott a szerződésről:
„Hihetetlen boldog vagyok, hogy a Győri Audi ETO-hoz szerződhetek. Nem kellett bemutatkoznunk egymásnak, ellenfélként már többször is játszottam ellenük. Kétség kívül a világ egyik legjobb klubjáról van szó, akik mindig, mindent meg akarnak nyerni, a közönségük pedig mindenhol elképesztő hangulatot teremt. Büszkén jelentem be, hogy 3 évig tagja leszek a csapatnak és ennek a csodálatos klubnak.”

A klub tájékoztatása alapján még egy jobbátlövő bejelentése várható, és azzal teljes is lesz az együttes jövő évi kerete. Miután Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna hosszabításáról sem érkezett eddig bejelentés, így legalább egyikük a távozók sorát erősítheti. Az korábban eldőlt már, hogy Nycke Groot nem Győrben folytatja a pályafutását.