Győri: 20. születésnapra veszprémi szerződés

Győri Mátyás (Fotó: eurohandballpoland2014.pl)

Kivásárolta élő szerződéséből Győri Mátyást a Veszprém. A Balatonfüred 20 éves irányítója négy évre írt alá a bakonyiakhoz, ennek kapcsán kérdeztük a magyar kézilabda egyik legnagyobb reménységét.

Fotó: eurohandballpoland2014.pl
Fotó: eurohandballpoland2014.pl

Remekül alakul számodra az idei szezon: vezeted az NB I góllövőlistáját, bemutatkoztál a válogatottban, és most a veszprémi szerződés. Gondoltad volna ezt fél évvel ezelőtt?
Álmomban nem gondoltam volna a szezon elején, hogy egy ilyen lehetőségem lesz, de természetesen nagyon örülök neki.

A következő évadtól Ljubomir Vranjes lesz a Veszprém új edzője, mit gondolsz a svéd mesterről, mennyire azonosulsz az általa kedvelt gyors kézilabdával?
Előszeretettel beveti a fiatal játékosokat a Flensburgban is, emiatt is nagyon szimpatikus edzőnek tartom. Eddigi pályafutásom során is minden mérkőzésen a gyors játékra törekedtem, így biztosan nem lesz gondom ezzel a játékstílussal.

A válogatottnál is Vranjes lesz nyártól a kapitány, ez is közrejátszott a döntésednél? Illetve mennyire motiváló egy fiatal játékos számára, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhet?
Természetesen ez is fontos tényező volt, hiszen a válogatottban szerepelni mindig megtiszteltetés, míg a BL-ben való pályára lépéssel az egyik álmom válna valóra.

Jelen állás szerint Lékai Máté és Aron Pálmarsson lesz még a posztodon. Melyikük stílusa áll hozzád közelebb?
Minden játékosnak saját stílusa van, de talán Lékai Mátéhoz hasonlít jobban a játékom. Mindketten az egy az egy elleni cselezésekre és a gyors játékra alapozunk.

Fotó: eurohandballpoland2014.pl
Fotó: eurohandballpoland2014.pl

A veszprémi lehetőségen kívül volt más ajánlatod is?
Voltak más ajánlataim is, de jelenleg Magyarországon szerettem volna kézilabdázni, és mivel a Veszprém kivásárolt a szerződésemből a lehető legjobb helyre kerültem.

Hogyan reagált a Balatonfüred erre a helyzetre?
Rendkívül korrektek voltak, amiért nem győzök elég hálásnak lenni. Természetesen az elmúlt éveket is köszönöm a Fürednek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here