Győri Mátyás: az egyik szemem sír, a másik nevet

Győri Mátyás (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

Sűrű a programja Győri Mátyásnak. A 20 éves kézilabdázó éppen egyhetes pihenőjét tölti, miután Algériában az U21-es férfikézilabda-világbajnokságon ötödik helyezést ért el a juniorválogatottal. A jövő héttől azonban már új klubjában, a Telekom Veszprémben van jelenése, ahol nem kisebb feladattal kell majd megbirkóznia Lékai Mátéval közösen, minthogy pótolni a világ egyik legjobb irányítóját, Aron Pálmarssont.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet – mondta Győri Mátyás a vehirsport.hu-nak adott interjújában.

Ahogyan megjegyzi, előzetesen aláírta volna, hogy ötödik helyen végezzenek a válogatottal a világbajnokságon, de – ez egy remek eredmény, visszagondolva mégis van bennem hiányérzet. Egy kicsit több szerencsével éremmel a nyakunkban zárhattuk volna le az utánpótlás világversenyek időszakát – tette hozzá a Balatonfüredről Veszprémbe igazoló játékos.

Aron Pálmarsson hirtelen távozásával nagy lehetőség előtt áll Győri Mátyás Veszprémben is az előttünk álló idényben.

– Szerintem nem csak engem, mindenkit meglepetésként ért, ami Aron Palmarsson körül történik. Felkészültem arra, hogy a távozásával nagyobb szerep hárulhat rám. Örülök is az extra tehernek, igyekszem élni a lehetőséggel – nyilatkozta az U21-es vb legjobb irányítójának választott Győri.

A fiatal játékos tudatosságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy komoly tervei vannak veszprémi pályafutását és a tanulást illetően is.

– Először is fizikálisan kell fejlődnöm, emellett minél nagyobb rutint szeretnék szerezni a világ legjobbjaival szemben. Attól nem kell félni, hogy megszédítene a hirtelen jött siker, ugyanakkor azt várom magamtól, hogy meg fogom állni a helyem új csapatomban. A játék mellett a tanulást sem szeretném teljesen félretenni. Most edzői tanfolyamra járok, de a későbbiekben egyetemre is szeretnék jelentkezni – zárta a beszélgetést Győri Mátyás a vehirsport.hu-nak adott interjújában.