Halász Levente újra itthon

A Férfi Kézilabda NB I-be frissen feljutott SZESE Győr férfi kézilabdacsapata is Spanyolországból erősített. Korábban beszámoltunk róla, hogy a vezetőedzői posztra a Villa de Arandától érkező Magí Serrát szerezték meg, akivel együtt további két játékos is érkezik hazánkba. A balszélre a mester előző évi csapatából Hugo Garza, míg a balátlövő posztra az erdélyi származású Halász Levente jön a Cangastól.

Levi számára sem ismeretlen az új tréner, a 2011/2012-es szezonban ugyanis a másodosztályú Pozoblanco együttesénél már dolgoztak együtt Serrával, a győri szerződés alighanem az akkori ismeretségnek köszönhető. Átigazolása apropójából interjút készítettünk Halász Leventével, amiben elárult néhány apróságot az új edzőről, illetve közelmúltbeli sérüléséről is.

levi1

Hétméteres: Első élvonalbeli idényed volt az idei Spanyolországban. Milyennek értékeled az évet?
Levi: Mindenféleképpen sikeresnek. A bajnokság kezdete előtt kitűzött célt sikerült megvalósítanunk, annak ellenére, hogy sok balszerencse és más egyéb tényező állta utunkat. Sok volt a sérültünk, főleg a szezon vége felé. Ha sérülten is, de mindenki hozzátett valamit a bennmaradás kiharcolásához. Személyesen az évemet sikeresnek gondolom, vannak jó kis meccsek a hátam mögött. Ha nem kellett volna a bajnokság második felet gyakorlatilag fél kézzel játszanom, sokkal jobb is lehetett volna.

Hétméteres: Hosszú idő után térsz vissza Magyarországra. Milyen érzésekkel jössz haza?
Levi: Igen, hát izgulok kicsit mivel az NB I-ben nem játszottam még. Azt tudom, hogy a spanyol és a magyar stílus különbözik, ki akarom próbálni, hogy utóbbi mennyire fekszik nekem. Meg azért hazatérni mindig jó érzés.

levi3Hétméteres: A Győr újdonsült trénere a 2011/2012-es idényben edződ volt a spanyol másodosztályban. Milyen a kapcsolatod Magí Serrával?
Levi: Magí Serra egy különleges edző, nagyon fiatal és ambiciózus. Állandóan jár az agya a kézin, talán túl sokat is néha :) . Jó kapcsolat volt köztünk, ha bárkinek bármilyen problémája volt, le lehetett vele ülni, és kivesézni. Szerintem jót fog tenni a fiatal győri csapatnak az ő érkezése, mert egy sikerre éhes edzővel lesz dolguk.

Hétméteres: Mik a céljai újdonsült csapatodnak? Reálisnak találod a felsőházba kerülést?
Levi: Mint mondtam, nem igazán vagyok képben a magyar bajnoksággal kapcsolatban, de úgy érzem, hogy abban hasonlít az Asobalra, hogy két csapat küzd a bajnoki címért, a következő kettő nem sokkal marad le tőlük, a többieket nagyjából egy szintre képzelem. Ez az én véleményem, de mint mondtam, nem ismerem belülről az NB I-t. Ha a spanyol trénernek sikerül összerázni a csapatot, nem látom lehetetlennek a 6. hely megszerzését.

Hétméteres: Nemrégiben műtötték sérült bal kezedet. Mikorra épülsz fel teljesen?
Levi: Valóban egy eléggé durva műtéten vagyok túl. Egy csúnya törésem volt, amiből kifolyólag eldeformálódás alakult ki, ezt kellett helyre ?kovácsolni?. Hónapok óta húztam az operációt, hogy a csapatnak tudjak segíteni a bennmaradás kiharcolásában. A doki szerint 2-3 hónap múlva foghatok újra labdát, azaz a labdás gyakorlatokat majd kicsit később végezhetem, de az alapozást valószínűleg elkezdem a többiekkel. Ezt majd az idő dönti el. Remélem, hogy gyorsan felépülök, és kezdődhet egy újabb év, újabb kihívásokkal.

Hétméteres: Korábbi interjúnk során említetted, hogy hívtak a román nemzeti együtteshez. Vettél részt ténylegesen válogatott edzésen?
Levi: Igen, a téli szünetben behívott a szövetségi kapitány. Egy hét napos felkészülésen részt vettem, de az azt követő két barátságos meccset ki kellett hagynom klubcsapatom kupamérkőzése miatt. A kapcsolatot ennek ellenére azóta is tartjuk. Persze szívesebben mennék a magyar válogatotthoz, de sajnos reális esélyeket nem látok erre jelenleg. Talán majd egyszer?

levi2.1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here