Helvetia Anaitasuna – 2017/18

Filipe Mota fotó: Az Anaitasuna Facebook-oldala

A spanyol bajnokság tavalyi 5. helyezettje, a Helvetia Anaitasuna lesz a Budakalász ellenfele az EHF-kupa harmadik selejtezőkörében. A pamplónai gárda remekel idén a spanyol bajnokságban, a Barcelona mögött a második helyen áll.

Brazil húzóemberek

A nyáron nem volt nagy jövés-menés a csapatnál, a balátlövő, Raúl Nantes szignója a legértékesebb. A brazil 45 találattal az együttes házi gólkirálya a bajnokságban. Támadásban jobbátlövő poszton honfitársa, Oswaldo Guimaraes termeli a találatokat. Irányítóban a korábban Győrben és Csurgón is megfordult Filipe Mota sokadvirágzását éli. Belső posztokon a padról érkezhet az ex-Barcás Mikel Aguirrezabalaga. A két szélen Gastón és Chocarro támadja a kaput, míg beállóban Ugarte az elsőszámú opció.

Erős védelem

Védekezésben a nyáron érkező Cristian Martinez és Antonio Bazán alkotja a tengelyt. A Beálló mellett Oswaldo Guimaraest cserélik általában támadás és védekezés között. A kapuban a fiatal orosz, Sergey Ferrer és a svéd Henrik Nordlander megosztoznak a játékperceken.

A keret erősségét nézve erőn felül teljesít az Anaitasuna a spanyol ligában, azonban a Budakalász ellen egyértelműen ők a favoritok.

Várható kezdőcsapat: