Hivatalos: a Szeged helyett a Löwent választotta a Vardar klasszisa

Ilija Abutovic (20) a Rhein-Neckar Löwenben, Raúl González edző a PSG-nél folytatja a pályfutását jövőre (Fotó: Denis Dukovski)

A német férfi kézilabda-bajnokság címvédője, a Rhein-Neckar Löwen bejelentette negyedik igazolását a 2018/19-es szezonra. A Vardar Skopje szerb védekező specialistája, Ilija Abutovic 2021-ig írt alá a klubhoz.

Jannik Kohlbacher (beálló, HSG Wetzlar), Jesper Nielsen (beálló, PSG) és Steffen Fäth (balátlövő, Füchse Berlin) után a 29 éves Abutovic személyében a Löwen megszerezte a világ egyik legjobb hármas védőjét.

– Nagyon örülünk annak, hogy Ilija több más ajánlata ellenére a miénket fogadta el. Vele sokat erősödik a védelmünk jövőre, alig várom, hogy együtt dolgozhassunk – nyilatkozta a Löwen honlapjának a vezetőedző, Nikolaj Jacobsen.

Abutovic leigzolásával az is hivatalossá vált, hogy a német klub nem hosszabbít szerződést az idén igazolt svéd védővel, Kristian Bliznac-kal.

– Szép pillanat volt, amikor tavaly megnyertük a Bajnokok Ligáját a Vardarral. A Bundesliga a világ legerősebb bajnoksága, minden játékos álma, hogy egyszer ebben játszhasson. Szándékosan igazoltam ide, a Rhein-Neckar Löwen nemcsak Németország legjobb klubja, de a jövőre nézve is nagy céljai vannak. Ezekből pedig ki szeretném venni a részem –  mondta Ilija Abutovic a szerződéskötést követően.

A védekező specialista iránt számos klub érdeklődött, akik közül végül a Löwent választotta. A handballme.me idézte Abutovicsot, aki elmondta, hogy a PSG, a MOL-PICK Szeged és a THW Kiel is le akarta igazolni, de több német csapat is érdeklődött utána.