Hivatalos és végleges: a mai naptól eltiltották Nikola Karabaticot

Nikola Karabatic a Veszprém ellen is kiválóan játszott, nagy érvágás lesz az elvesztése a PSG-nek (Fotó: Vörös Dávid)

Ahogyan arról kilenc napja beszámoltunk, a Francia Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága a 2012-es fogadási csalás miatt eltiltotta a játéktól a Karabatic-testvéreket, Nikolát és Lukát.

Nikola Karabatic hat, Luka Karabatic kettő mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ezek azonban fellebbezés esetén csökkenthetők voltak két-két találkozóval húsz óra közmunka által. A két játékos természetesen élt a lehetőséggel, így a jelenleg súlyos bokasérüléssel bajlódó Lukának egyetlen mérkőzést sem kell kihagynia.

Nikola Karabatic eltiltása november 22-től, vagyis a mai naptól lépett érvénybe, amely alapján december 14-ig három bajnoki és egy ligakupa összecsapásról marad le. A Nantes-tal kétszer is megmérkőzik ez idő alatt a PSG, a bajnokságban és a ligakupa negyeddöntőjében, míg az Aix-szel és a Tremblay-vel a pontvadászatban.

A 33 éves világklasszis kézilabdázó a Montpellier elleni bajnoki mérkőzésen térhet vissza majd a pályára Franciaországban december 21-én. Az eltiltás a Bajnokok Ligája-mérkőzésekre nem vonatkozik, így az idei két utolsó csoportmeccsen, a Kielce és az Aalborg ellen is számíthat Nikola Karabaticra Zvonimir Serdarusic vezetőedző.

Az eltiltások nem befolyásolják a válogatottbeli szereplésüket, így ott lehetnek a januári horvátországi Európa-bajnokságon a Karabatic-testvérek.

A francia bajnokság állása: