Hivatalos: Joan Canellas aláírt a MOL-PICK Szegedhez

Joan Canellas (21) Szegeden folytatja a pályafutását (Fotó: Sólya Eliza/ hetmeteres.com)

A Vardar Szkopje világklasszis irányító-átlövője, Joan Canellas kétéves szerződést kötött a következő szezonra a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatával – számol be róla a Tisza-partiak hivatalos honlapja.

Ahogyan arról már honlapunk március utolsó napjaiban beszámolt macedón sajtóinformációkra hivatkozva, a 32 éves Canellas két évre Szegedre szerződik.

Sikeres tárgyalássorozaton vagyunk túl, és örömmel jelenthetem be, hogy a 32 éves, 198 centiméter magas, jobbkezes balátlövő Joan Canellas a nyártól a MOL-PICK Szegedet erősíti majd. A spanyol játékost nem kell bemutatni, hiszen az elmúlt időszakban a Vardar Szkopje és a THW Kiel játékosaként is láthattuk az újszegedi sportcsarnokban. Egy rutinos, nagy nemzetközi tapasztalattal bíró sportolót sikerült hozzánk csábítani, aki győzni akarásával nagy hasznára lehet a csapatunknak – nyilatkozta a klubhonlapnak Szögi Nándor, a MOL-PICK Szeged operatív igazgatója.

A szegediek gyűjtése szerint Joan Canellas 2004-ben mutatkozott be a spanyol első osztályban a Granollers mezében. 2005 és 2008 között a Barcelona játékosa volt, majd a Ciudad Realban és jogutódjában, az Atlético Madridban négy évet húzott le. A 2013/14-es szezonban a HSV Hamburgban kézilabdázott, két idény kieli játékot követően 2016 óta a Vardar alkalmazásában áll.