Hivatalos: Melvyn Richardson hosszabbított Montpellier-ben

Melvyn Richardson további két évig biztosan marad Montpellier-ben (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)

Sajtótájékoztatóval indították a hetet Montpellier-ben, ahol mennyből a pokolba került néhány hónap a csapat. Borzasztóan szerepelnek a Bajnokok Ligájában, a francia bajnokságban pedig már négypontos a hátrányuk a PSG-vel szemben.

A sajtótájékoztatót követően a Montpellier klubhonlapja közölt terjedelmes interjút Rémy Lévyvel és  Serge Grangerrel, amelyben szó esett a rossz őszi szezonról, amely valóban nem a legszebb, azonban fontosnak tartották hozzátenni, hogy a Francia Kupában, a Liga Kupában, a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban még áll a csapat.

A lehető legjobb keret összeállítása a cél Montpellier-ben, éppen ezért az előző idény végén több meghatározó játékosukkal hosszabbítottak szerződést. Valentin Porte, Diego Simonet, Jonas Truchanovicius és Nikola Portner 2022-ig újította meg kontraktusát a klubbal, míg Kylian Villeminot 2021-ig.

Jonas Truchanovicius is hosszabbított korábban (Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

Most azonban egy friss egyezségről is beszámoltak. A francia kézilabdázás egyik legnagyobb tehetségének kikiáltott Melvyn Richardson tovább két évig biztosan a Montpellier-t erősíti majd, két nagyon erős külföldi ajánlat ellenére.

1999 óta a Montpellier-t erősíti a franciák legendás balszélsője, Michael Guigou, aki két éve ötéves kontraktust kötött. Két esztendőre játékosként, háromra edzőként. Az elnöki szavakból leginkább az rajzolódik ki, hogy Guigoura játékosként már nem számítanak a nyártól.

A több előremutató szerződéshosszabbítás azonban felmondásokkal is járt. Melvyn Richardson és Valentin Porte bére jelentősen emelkedett az interjú szerint, így három játékossal nem hosszabbították meg a nyáron lejáró szerződéseket. Mindezek értelmében Vid Kavticnik, Arnaud Bingo és Mohamed Mamdouh a 2018-19-es szezon végén távozik Montpellier-ből.

Vid Kavticnik a szezon végén távozik Montpellier-ből (Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

Új játékosok leigazolásáról is szólnak a hírek a 2018-as BL-győztesnél.

A következő szezontól három évre csatlakozik a csapathoz a Rapid Bucurestiből a francia balszélső Hugo Descat, míg 2020-tól négyéves szerződést írt alá Yannis Lenne, a Barcelona jobbszélsője, aki jelenleg a PAUC-nál van kölcsönben.

Rajtuk kívül a MOL-PICK Szeged horvát válogatott hálóőre, Marin Sego, a Barcelona portugál válogatott balátlövője, Gilberto Duarte, valamint a szintén portugál válogatott, de beálló Alexis Borges is Montpellier-ban folytatja a pályafutását a nyártól a Portótól. Mindhárman a következő három esztendőre írtak alá, de utóbbi lehet, csak 2020-ban csatlakozik a BL-címvédőhöz, folynak még a tárgyalások.