Janurik Kinga: Nem fogunk feltett kézzel menni a Népligetbe

Fotó: handballerd.hu

Janurik Kinga, az Érd és a magyar válogatott kapusa a Kisvárda elleni mérkőzés előtt  beszélt a Hétméteresnek a fájdalmas kupakudarcokról, a magyar mezőnyről, s a felemásra sikeredett Eb- szereplésről.

 Fotó: erdmost.hu
Fotó: handballerd.hu

Nemrég kiestetek az EHF-, illetve a Magyar Kupából is. Mit gondolsz még mindig tart a negatív széria?

Személy szerint mindkettőt nagyon sajnálom, s ami a legrosszabb, hogy egymás után történt a kettő. Nagyon akartuk a sikert, nagyon sokat is tettünk érte. Úgy gondolom, hogy meg tudtuk volna csinálni mind a kettőt. Utána sajnos gödörbe kerültünk, amiből elég nehéz kikecmeregni. A Vác elleni fiaskó is azt mutatja, hogy még nem minden tökéletes.

Nemsokára létfontosságú mérkőzést vívtok a Ferencváros ellen, hogyan készültök fel?

Nagyon fel kell készülnünk a Fradi ellen, de azt gondolom, nincs lehetetlen mérkőzés. Főleg, ha összeáll az a kőkemény védekezés, ami ránk, érdiekre jellemző volt eddig. Nem fogunk feltett kézzel menni a Népligetbe, sikerülhet pontokat szereznünk, de ehhez mentálisan is nagyon fel kell készülnünk.

Mit gondolsz, el tudjátok érni a BL-szereplést érő második helyet?

Elég sok dolgot kell kijavítanunk, sajnos döntő szituációkban több komoly hibát követtünk el az EHF-Kupában, valamint a Magyar Kupában. A legfontosabb, hogy tudjuk állandósítani a jó formánkat és akkor elérhetjük a BL-t érő helyek egyikét. De jelenleg csak a következő meccsre koncentrálunk, hogy minél több pontot begyűjtsünk, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég. Ha nem sikerül megszerezni az ezüstérmet, a dobogó mindenképp elvárás magunktól.

A következő ellenfél a Kisvárda lesz. Nehéz mérkőzésre számítasz az újonc ellen?

Kemény meccsre készülünk, itt nincs könnyű ellenfél. Nem fogjuk lenézni a Kisvárdát, akik megnyerték a Kispest elleni alsóházi rangadót, úgyhogy pozitív élményekkel készülnek ellenünk. Biztos az utolsó pillanatig küzdeni fognak és nekünk is koncentrálunk kell az első perctől az utolsóig.

Mit gondolsz a magyar első osztályról? Elgondolkodtál-e már, hogy légiósnak állj valamikor a jövőben?

Szerintem a magyar a világ legerősebb bajnoksága és megtiszteltetés itt szerepelni. Érden is nagyon jól érzem magam, megtaláltam a számításaimat teljes mértékben. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, nagyon profi az egész klub, a szurkolóink pedig csodálatosak. Éppen ezért nem játszottam el a gondolattal, hogy másik országban kézilabdázzak. Úgy gondolom, hogy nekem itt nagyon jó, így eszem ágában sincs távozni.

Fotó: Rasmus Terkelsen
Fotó: Rasmus Terkelsen

A válogatottban hogy érzed magad?

Jövő héten lesz egy egyhetes összetartásunk, készülünk a horvátok elleni dupla mérkőzésre. Nagy a harc a csapatba kerülésért, nagyon jó kapusok vannak a keretben. Arra törekszem, minél több szerephez jussak a nemzeti csapatban és ezáltal tovább tudjam építeni magam. Ez nem csak a válogatott, hanem az Érd szempontjából is fontos, hiszen egy önbizalomtól duzzadó kapus egy jól összeszokott védekezéssel jó alapot ad minden csapat ellen, és így könnyebb sikereket elérni.

Hogy viselted a “viharos” EB szereplésed?

Nem volt könnyű feldolgozni, ami történt. Nagy örömömre szolgál, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Azon dolgozom hogy jobban megerősítsem a lábam és többet ilyen ne forduljon elő sem a válogatottban sem a klubomban. Mérkőzés alatt nincs idő lelkizni, beleragadni szituációkba, mert jön a következő lövés, a következő feladat. Meccs után szoktam átgondolni a történteket, általában nem is tudok aludni, függetlenül attól, hogy győztünk vagy vesztettünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here