Kadetten Schaffhausen – 2017/18

A Császár Gábor fémjelezte Kadetten Schaffhausen az idei szezonban a BL gyengébbik csoportjaiban áll rajthoz, azonban innen sem biztos a továbbjutásuk.

Komoly erősítés a kapuban

A svájci szurkolóknak nem kellett sok új játékost megismerniük a nyáron. Ivan Stevanovic személyében megszerezték a horvát válogatott egyik kapusát Zágrábból. Mindenképpen ez a legnagyobb fogás a Kadetten részéről, a 35 éves hálóőr komoly nemzetközi rutinjával sokat segíthet az együttesen. Császár Gábor Németországból kapott riválist. Az iráni válogatott Pouya Norouzi nem követte a Bergischer HC-t a Bundesliga másodosztályba. A 23 éves irányító támadásban és védekezésben is hasznos tagja lesz a svájci bajnoknak. Érkezett még a korábbi csurgói, Vladislav Ostroushko. A termetes ukrán balátlövő a védelemben lehet fontos tag, de a gólszerzésben sem rossz opció. Visszatért még a gárdához a jobbszélső, Nikola Cvijetic.

Ivan Stevanovic
Fotó: http://pol2016.ehf-euro.com

Egy ikon távozott

Visszavonult a csapatkapitány, David Graubner. A svájci válogatott 33 éves balátlövője a védelem tengelyében alapembernek számított, azonban támadásban már csak második számú opció volt. A többi távozó közül a jobbszélsőként bevethető Markus Richwien nevét kell megemlíteni, azonban őt is csak azért, mert német válogatott volt korábban, Svájcban nem váltotta meg a világot folyamatos sérülései miatt.

Császár lesz a vezér

A csapat motorja idén is Császár Gábor lesz, a tavaly a svájci liga gólkirályaként záró magyar válogatott játékmesteren mennek át a Schaffhausen akció, ami mellett rengeteg találatot is jegyez. Balátlövőben a svájci válogatott Luka Marost kell kiemelni, aki hamarosan akár komolyabb bajnokságban juthat szóhoz.  A jobbátlövő poszton lehet még igazán válogatnia Peter Kukuckának, a Kadetten ex-dunaferres edzőjének, hiszen a lengyel nemzeti csapatot erősítő Michal Szyba mellett a svájci kézi két nagy reménysége, Dmitrij Küttel és Ron Delhees is bevethető itt. A kapuban a 41 éves Nikola Marinovic és Ivan Stevanovic alkotta duó bárki ellen meccsdöntő faktor lehet.

Császár volt a lelke a Schaffhausen támadásainak
(Fotó: SportoweFakty / Szymon Łabinski)

A C csoportban beférhetnek az első két továbbjutó helyre, de előzetesen a León és a Skjern jobbnak tűnik náluk. Svájcban természetesen illene megvédeni a bajnoki címet ezzel a kerettel.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt

Érkezett:
Ivan Stevanovic (kapus, RK PPD Zagreb), Pouya Norouzi (irányító, Bergicher HC), Vladisav Ostroushko (balátlövő, HC Meshkov Brest), Nikola Cvijetic (jobbszélső, RTV 1879 Basel)

Távozott:
David Graubner (balátlövő, visszavonult), Aurel Bringolf (kapus, TSV Fortitudo Gossau), Sergio Muggli (irányító, GC Amicitia Zürich), Markus Richwien (jobbszélső, ?)

A Kadetten Schaffhausen kerete a 2017/18-as szezonra

Kapusok:  Nikola Marinovic, Ivan Stevanovic, Simon Kindle
Jobbszélsők:  Max Gerbl, Nikola Cvijetic, Nik Tominec
Jobbátlövők:  Dmitrij Küttel, Lucas Meister, Ron Delhees, Michal Szyba
Irányítók:  Császár Gábor, Andrija Pendic, Pouya Norouzi, Jonas Schelker
Beállók:  Christoffer Brännberger, Johan Koch
Balátlövők:  Luka Maros, Vladyslav Ostroushko, Zoran Markovic
Balszélsők: Manuel Liniger, Benjamin Zehnder

Vezetőedző: Peter Kukucka

Várható kezdőcsapat