Källman: a szezon legjobb játéka kell – INTERJÚ

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com

A szombati derbi előtt a MOL-Pick Szeged világklasszis balszélsője, Jonas Källman válaszolt a Hétméteres kérdéseire a csapat felkészüléséről, esélyekről, s a saját további terveiről.

Jonas Källman (Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com)
Jonas Källman
(Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com)

Egyszer már sikerült megverni a Veszprémet idén, a BL-ben pedig csoportharmadikként jutottatok tovább. Hogy értékelnéd a szezon eddigi részét? 
Azt gondolom, jó periódust zártunk, s jó munkát végeztünk. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az idény legfontosabb része csak most jön, sőt, azt lehet mondani, hogy minden csak most kezdődik el.

Hogy érzed, milyen formában vagytok?
Jó formában várjuk a találkozót. Ezt éreztem az edzéseken is, a csapat is mindet beleadott a héten, így felkészülten várjuk a találkozót.

Mit gondolsz az esélyekről?
Látni kell, hogy az ellenfelünk a világ egyik legjobb csapata. Biztos, hogy nehezebb összecsapás vár ránk, mint a legutóbbi szegedi találkozó, hiszen a saját otthonában játszhat a Veszprém. A szezon legjobb játéka kell ahhoz, hogy elérjük a céljainkat ezen a mérkőzésen.

Mi az, ami dönthet a találkozón?
A legmagasabb szinten kell játsszunk minden téren, beleértve a támadást, a védekezést, a gyors játékot, a kapusteljesítményt, mert csak így lehet esélyünk a Veszprémmel szemben.

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com
Fotó: Sólya Eliza – hetmeteres.com

Tekintsünk egy kicsit előre. Három fronton is álltok még. Mit vársz a szezon hátralévő részétől?
Az idény végső fázisához érkeztünk, ha itt van egy rossz napod, vagy rosszul játszol egy rövidebb periódusban, akkor könnyen elbúcsúzhatsz a további küzdelmektől. Már egyszerűen nincs idő arra, hogy rosszul szerepeljünk, mindig 100%-ot kell hozzunk. A Magyar Kupában minden megeshet, egy jó atmoszférájú mérkőzést várok, s persze ott van a Silkeborg elleni két találkozó is, ahol jól kell játsszunk.

Összejöhet 10 év után a bajnoki cím?
Igen, lehet ez az az év, amikor sikerül, de egyelőre arra koncentrálunk az edzőnk vezetésével, hogy minden nap jobbak legyünk.

Jellemzően sokat vagy a pályán a fontosabb mérkőzéseken, hiszen alapember vagy támadásban, védekezésben és a lerohanásoknál is. Nem vagy nagyon kimerült?
Közel 36 éves vagyok már, de nagyon fittnek érzem magam. Még mindig úgy érzem, hogy van mit tanuljak, s ráadásul nagyon szeretek kézilabdázni. Azt gondolom, hogy soha nem késő új dolgokat tanulni.

Végezetül, mondanál néhány szót, hogy a klubkarrier mellett mit tervezel válogatott szinten? Az olimpiát és a világbajnokságot különböző okok miatt kihagytad. Láthatunk még háromkoronás mezben?
Ahogy említettem is, jó formában vagyok. Ameddig ezt érzem, s ameddig számítanak rám, addig szeretném folytatni a pályafutásomat a nemzeti csapatban is.

Természetesen a Telekom Veszprém egyik játékosával is szerettünk volna interjút készíteni, azonban a klub többszöri megkeresésünkre sem reagált.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here