K&H liga: a Dabas nyerte az újoncok rangadóját a Fradi otthonában

A Grebenár (8) vezette Fradi nagy csatában kikapott a Dabastól (Fotó: www.facebook.com/ftckezilabda)

A szombati nap izgalmas Bajnokok Ligája-rangadói mellett a férfi NB I-ben is komoly téttel bíró mérkőzések kerültek megrendezésre. Mind a három meccs az előzetes várakozásoknak megfelelően, a papírforma szerint alakult.

A két ellentétes mérleggel rendelkező újonc az utolsó pillanatokig izgalmas csatát vívott az 5. fordulóban. Az első játékrészt a hazaiak kezdték jobban, azonban a jobb mérleggel érkező Dabas a 14. percben átvette a vezetést. A félidő 28. minutumában már három góllal is vezettek a vendégek, azonban szünetre 12-13-as eredménnyel mehettek a csapatok.

A szünet után a Dabas remekül tért vissza a pályára. A 38. percben már öt góllal is vezettek a vendégek, de a Fradi zsinórban lőtt négy góljával visszajött a meccsbe. Az egyenlítés azonban elmaradt, a vendégek a hátralévő időben nem engedték ki a kezükből az egy-két gólos előnyt.

FTC KN Kft-Dabas KC VSE 22-23 (12-13)
FTC:
Nagy M. 5 (5), Marczinkó 4, Grebenár 4, Bujdosó 2, Benis 1, Bali 1, Pordán 1, Mikita B. 1 , Pál 1 , Kocsi 1, Benmiloud 1
Dabas:
Kekezovic 7, Halász L. 5 (2),  Slachta 3, Bíró 3, Pocsai 2, Lókodi 2, Országh 1

Az első félidőben még szoros mérkőzés 10-9-es fordulója után a második játékrészben a Komló már nem hagyott kétséget a meccs kimenetelét illetően. A második félidőben folyamatosan meglévő három-négygólos vezetést végül az utolsó percig sikerült megtartania a hazai csapatnak.

Sport 36-Komló-B. Braun Gyöngyös 25-21 (10-9)
Komló:
Gebhardt  8 (2), Jerkovic 5, I. Markovic 5 (4), F. Sunajko 3, B. Obradovic 2, Balázs 1, Grünfelder 1
Gyöngyös:
Németh T. 4 (2), , Duris 4 , Martins 3, M. Mikita 3 , Dumencic 2, Hudák 1, Gábori 1,  Lele 1, Markez 1 , Kovacsics P. 1

A hazaiak kispadján történt edzőváltást követően, Forgács Gyula második mérkőzésén sem sikerült győzelemre vezetni tanítványait. A Tatabánya a mérkőzés kezdetétől fogva irányított, és az első játékrész végén már négygólos vendégelőnnyel fordulatak a csapatok.

A második félidőben sem kövekezett be jelentős változás a játék képében. Bár a 44. percben a Tatabánya előnye egy gólra apadt, az utolsó tizenöt percben magabiztos játékkal, négygólos győzelmet arattak a vendégek.

CYEB Budakalász-Grundfos Tatabánya KC 25-29 (12-16)
Budakalász:
Nagy B. 5, Tóth Á. 5, Berggren 5 (1), Mazák 4, Reznicek 2 , Sutka 1, Fekete D. 1 , Leimeter 1, Bohács 1
Tatabánya:
M. Vujovic 7 (1), Vrankovic 5, Juhász Á. 4, M. Bozovic 4, V. Vranjes 3, Harsányi 3, Grigoras 2, Szöllősi Sz. 1