K&H liga: a Veszprém nyerte a csatát, de nagyot játszott a Szeged is

Fotó: Sólya Eliza - hetmeteres.com

A Telekom Veszprém kiválóan kezdte a mérkőzést, s már hattal is vezetett az első félidőben, ám feljött a Szeged, s végül csak kettővel nyertek Ilicék, ami a Szegednek kedvezhet, lévén otthon hárommal nyertek korábban.

A hazaiak szerezték meg a vezetést, s hamar el is húztak két góllal (3-1), ám Balogh két villanása után már egyenlő volt (3-3). Innen megint veszprémi percek következtek, s Sierra védései is kellettek, hogy közel maradjon a Szeged (5-3). Nem volt azonban megállás hazai részről, a Veszprém tovább tudta növelni az előnyét. Jött is az időkérés (7-3). Sostaric törte meg a szegedi gólcsendet, de jelentős változás nem történt a játék képében, sőt, jelentősen elhúztak Ilicék (10-4). Sostaric ismét lőtt kettőt zsinórban, s zárkózott a Szeged, ám a hazai előny így is megnyugtató mardt (12-8). Buntic gólja után már csak 3 volt közte, de végül egy időkérés után Nilsson is betalált, így félidőben néggyel mentek Lékaiék.

A második játékrész Bánhidi Bence góljával indult, ám Ilic óriási góllal válaszolt, majd Balogh Zsolt gólját Nagy László szépségdíjas találata követte. Egy ideig állandósult a 3-4 gól közte (15-12), ám Obranovic találata után már csak kettő volt a veszprémi előny (15-13), sőt, a mínusz egyért támadott a Szeged. Ez ekkor még nem sikerült, ám Lékai találata után emberhátrányból is betalált Balogh, Sierra pedig parádés védést mutatott be (16-14). Bár ennél közelebb nem jutottak még a vendégek, jóval jobban játszottak a második játékrész elején, mint korábban. Gajic találata után ismét három volt a veszprémi előny, s emberelőnybe kerültek Lékaiék, de Bánhidi megint betalált hátrányból (18-16). A 16. percben Alilovic váltotta Miklert, ám ekkor inkább Sierra parádézott, s egy indítás után már csak egy volt közte (19-18). Sőt, Balogh gólja már az egyenlítést jelentette (19-19). Egyenlő állásnál kezdődött az utolsó 10 perc (20-20), s Stas Skube óriási gólja után időt kért Xavi Sabate (21-21). Ebben a szakaszban Palmarsson góljai jelentettek sokat a hazaiaknak, míg a vendégeket Skube húzta előre (22-22). Az utolsó 5 percben kétszer támadott vezetésért a Szeged, de ekkor jöttek Mikler bravúrjai, majd Gajic gólja, s Juan Carlos Pastor időkérése (23-22). Másfél perccel a vége előtt mindkét csapat emberhátrányban volt, s egyenlítésért támadott a Szeged. Nem sikerült, s Palmarsson megint jókor talált be (24-22), ám örülhet a Szeged, mert otthon többel nyert korábban.

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged  24-22 (13-9)
Telekom Veszprém:
Sulic 4, M. Ilic 3 (1), Lékai 3, Marguc 3, Nagy L. 3, Palmarsson 3, A. Nilsson 2, Gajic 2 (2), Ugalde 1,
MOL-Pick Szeged:
Balogh 6 (3), Sostaric 3, Bánhidi 3, Obranovic 3, Källman 3, St. Skube 2, Gorbok 1, Buntic 1

A bajnokság állása:

nb1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here