K&h liga: az utolsó forduló dönt a bennmaradásról

A Vác fontos győzelmet szerzett Csurgón (Fotó: Csurgói KK)

A kiesés szempontjából több érdekes találkozót rendeztek szombaton a K&H ligában. Bebiztosította a harmadik helyét a Tatabánya. 

Eger elleni győzelmével a Tatabánya egy fordulóval a bajnokság vége előtt már behozhatatlan előnyre tett szert, mellyel ismét a harmadik helyet szerezte meg Vladan Matic együttese.

Ezen a napon leginkább a kiesést elkerülő csapatok vívtak fontos találkozókat. A Gyöngyös a már biztos kieső Orosházát verte meg idegenben. Milorad Krivokapicék öröme mégsem lehet igazán felhőtlen, hiszen a Vác Csurgón győzött egy góllal. Míg a szintén a veszélyzónában elhelyezkedő FTC a Balatonfüred ellen maradt alul három találattal.

Így továbbra is nyílt a kérdés, az utolsó forduló dönt a második kieső sorsáról. A Vác a padlón fekvő Orosházával játszik hazai pályán, szinte borítékolható a két pont számukra, de ez sem jelent biztos bennmaradást Skaliczki László együttesének. Igazi kiesési rangadó lesz Gyöngyösön is. A Heves megyeiek a Ferencvárost fogadják. A győztes biztosan megőrzi élvonalbeli tagságát.

Csurgói KK – Váci KSE 25-26 (12-14)
Csurgó:
Vasic 8, Hadziomerovic 5, Hanusz 3, Radjenovic 3, Ferreira 3, Tóth A. 1, Gazdag 1.
Vác:
Holpert 10, Ménfői 4, Baláz 3, Koller 2, Tyiskov 2, Grbavac 2, Sakic 1, Kecskeméti 1, Törteli 1.

Grundfos Tatabánya KC – Eger SBS Eszterházy 35-28
Tatabánya:
Eger:

Orosházi FKSE – LINAMAR – B. Braun Gyöngyös 23-33 (10-15)
Orosháza:
Gyöngyös:

További eredmények:

Dabas KC VSE – MOL-PICK Szeged 24-34 (13-19)
FTC-Balatonfüredi KSE 36-39 (14-20)

A bajnokság állása: