K&H liga: budakalászi irányító az őszi gólkirály

Nagy Bence (a labdával) az ősz gólkirálya, a Budakalász szegedi pontszerzéséből nyolc találattal vette ki a részét (Fotó: Kocsis Alíz)

Hamarosan kezdődik Horvátországban a férfi Európa-bajnokság, előtte azonban még vegyük górcső alá, honnan folytatódik február harmadikán a K&H liga pontvadászata.

A listavezető a Telekom Veszprém hibátlan teljesítménnyel. Ljubomir Vranjes vezetőedző tanítványai Szegeden is győztek, ráadásul kilenc találattal. A tabella második helyén a MOL-PICK Szeged áll, azonban ugyanannyi vesztett pontja van, mint a harmadik Tatabányának és a negyedik Balatonfürednek.

A Szeged még vendégszerepel majd a Balaton partján, azonban a Tatabányával lejátszotta már mindkét mérkőzését. Amennyiben a Bányásszal a bajnokság végén ugyanannyi pontja lesz a Tisza-partiaknak, akkor a szegediek kerülnek előrébb, mivel egymás elleni összevetésben egy góllal jobbak lesznek.

A bajnokság állása:

Tizenöt meccs alatt két játékos is száz gól fölé jutott. A Budakalász 22 éves irányítója, Nagy Bence 103, a Csurgó magyar állampolgársággal rendelkező szerb jobbszélsője, Marko Vasic 101 találatig menetelt.

A góllövőlista harmadik helyét a tatabányai Milos Vujovic 85 góllal foglalja el. A legeredményesebb szegedi Stefán Rafn Sigurmannsson 66 találattal a hatodik, a veszprémi Dragan Gajic 63-mal a tizenegyedik.

Óriási küzdelem várható a kiesés elkerülése miatt. A télen edzőváltáson átesett Orosháza és a Vác esne ki, ha most lenne vége a szezonnak. Megnyugodni azonban még a tizedik Ceglédnek sem szabad a Gyöngyös és a Ferencváros előtt.