K&H liga: egy félidőn át jól tartotta magát a Gyöngyös Szegeden

Fotó: Faragó Imre

Magabiztosan győzött mind két BL-együttes a K&H liga keddi mérkőzésein. A Telekom Veszprém húsz, míg a MOL-PICK Szeged kilenc góllal győzött.

A Veszprém Arénában papírforma szerint alakult a bajnoki találkozó. A hazaiak gyenge formája ellenére is végig kézben tartotta a meccset a Komló ellen. Már az első játékrészben kialakult a tízgólos különbség, amit a lefújásra megdupláztak a bakonyiak.

David Davis a Telekom Veszprém vezetőedzője a találkozó után elmondta, hogy játékosai jobban koncentráltak, mint szombaton Kristianstadban. A spanyol szakember nem csak az eredménynek örül, hanem annak is, hogy mindenki játéklehetőséget kapott és mindenki nagyon komolyan vette a meccset.

A komlóiak trénere szerint megérdemelten nyert ekkora mértékben is a Veszprém. Klivinger Bálint úgy fogalmazott, hogy a mérkőzés egyes szakaszaiban hitehagyottak voltak, ezért is a nagy különbség.

Telekom Veszprém – Sport36-Komló 40-20 (19-10)
Veszprém:
Stlrek 8, Mahé 5, Mackovsek 4, Tönnesen 4, Nilsson 4, Marguc 4, Ilic 3, Nenadic 2, Hornyák B. 2, R. Toft 1
Komló:
Sunajko 5, Matic 3, Wéber 3, Kovács 2, Markovic 2, Manojlovity 1, Marcsek 1, Balázs 1, Gebhardt 1, Obradovic 1

Manuel Strlek volt csapata legeredményesebbje a Komló ellen (Fotó: telekomveszprem.hu)

Szegeden már szorosabb összecsapás volt, de így sem forgott veszélyben a Tisza-partiak győzelme. A múlt vasárnap a Tatabányát legyőző Gyöngyös egy félidőn át tartotta magát, de a második harminc percben nem hagyott kérdést a Sigurmansson vezette szegedi együttes, kilencgólos hazai sikerrel ért véget a mérkőzés.

Juan Carlos Pastor először a gyöngyösiek játékát és helytállását dicsérte. A szegedi mester kifejtette hétfőn későn értek haza, de a Bajnokok Ligája miatt kénytelenek ilyen hamar játszani.
– Második félidőben a legjobb védőfalunkat küldtük a pályára, ez meglátszott. Tanulni kell ebből a meccsből, mert nincs egyszerű feladat soha. Rengeteg munka vár még ránk – zárta a spanyol szakember.

A hevesiek edzője elmondta, amit elterveztek megvalósították. Konkoly Csaba örült neki, hogy komolyan vette őket a MOL-PICK Szeged. Kiemelte, hogy nem adtak el sok labdát, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat.

MOL-PICK Szeged – HE-DO B. Braun Gyöngyös 38-29 (17-15)
Szeged:
Sigurmansson 10, Pedro 9, Maqueda 3, Gaber 3, Bánhidi 3, Zhitnikov 3, Bodó 2, Kasparek 1, Källman 1, Bombac 1
Gyöngyös:
Vilovski 5, Varsandán 4, Ubornyák 4, Markez 4, Krivokapic 4, Urbán 2, Németh 1, Sipeki 1, Duris 1, Herceg 1, Gráf 1, István 1

A bajnokság állása: