K&H női liga: hajszálon múlt a Győr veresége Dunaújvárosban

(Fotó: dkka.hu/Turcsán Fruzsina)

Megizzadt a bajnoki címvédő a Dunaujváros otthonában. A Győr kiélezett végjátékban tudta maga javára eldönteni a két pont sorsát.

Teher nélkül léphetett pályára a Dunaújváros, hiszen a bajnoki címvédő Győr volt az ellenfele. Ez meg is látszott, hiszen a találkozó elejétől kezdve harcosan és felszabadultan kézilabdázott a Kohász. Ennek ellenére rendre két-háromgólos előnyt birtokoltak a fehérmezes Rába-partiak (20. perc 8-11). Ezt a szünetre is megőrizték Tomoriék (30. perc 11-14).

A második félidő elején továbbra is a vendég gárdánál volt az előny, ám ezután visszaesett a támadójátékuk, amit a lelkes hazaiak remekül használtak ki. A pirosmezes Kohász egy négygólos szériával a vezetést is átvették (42. perc 19-18). Ekkor kért időt Ambros Martín, ami után ismét a címvédőnek állt a zászló, a véghajrára azonban újra egálra álltak a felek (50. perc 23-23). Fordulatosan és végletekig izgalmasan alakult a találkozó utolsó percei, egymásnak adták át az előnyt a felek. Négy perccel a hármas sípszó előtt ismét meglépett a Győr két találattal, ebben az időszakban Nycke Groot hétméterest hibázott. Felcsillant a pontszerzés reménye a hazaiak előtt, de Szekerczés sem tudott eredményes lenni büntetőből (57. perc 26-28). A hátralévő időben már nem találtak kapuba a felek, végül két góllal maradt alul a Dunaújváros.

Dunaújvárosi KKA – Győri Audi ETO KC 26-28 (11-14)
Dunaújváros:
Micijevic 7, Klujber 7, Dombi 3, Szekerczés 2, Monár 2, Kovács A. 2, Tomasevic 1, Monori 1, Grosch 1.
Győr:
Groot 9, Knedlikova 4, Oftedal 4, Broch 4, Görbicz 3, Althaus 1, Tomori 1, Bódi 1, Puhalák 1.

A K&H liga állása: