K&H liga: Hatalmas csatában győzött a Szeged Veszprémben

fotó: Faragó Imre

Szombat délután került sor a magyar férfi kézilabdázás legnagyobb rangadójára. A Szeged a Veszprém otthonában lépett pályára. A pikáns párosítás nem is okozott csalódást, és hatalmas mérkőzésen idegenbeli sikert aratott a Szeged a Veszprém Arénában.

A hazaiak kezdték a meccset, és egyből egy nagy meglepetéssel, mégpedig hogy Nagy László kezdett irányító poszton, de mégis Kallman góljával a Szeged szerezte meg a vezetést. Nagy főszereplő volt az elején, egyenlítő gólja után gyorsan ki is szórták két percre. Villámrajtot vett a Tisza-parti csapat, és meglépett 1-4 arányban. Kallman szinte a földről szerzett gólt, és Balogh góljával hárommal meglépett a Szeged (11. perc 5-8). 5-9-nél időt kért Vranjes mester, ami után Sulic talált be, és Alilovic is védéssel jelentkezett. Nagyon sok volt a gól, és az ex-szegedi Petar Nanadic kétszer is betalált hazai oldalon, és pillanatok alatt eltüntette hátrányát a Veszprém (21. perc 12-12). Kapkodóvá váltak a csapatok, amik hibákban mutatkoztak meg. A 24. percben Ugalde használt ki egy emberfórt, és először volt veszprémi előny az eredményjelzőn (25. perc 13-12). A szünetben alakult ki a legnagyobb hazai előny, mert Lékai a szünet előtti utolsó másodpercben is betalált.

A szünetben Sego érkezett a vendég kapuba, de Gajic hamar felavatta, de Srsen is góllal jelentkezett szegedi oldalon. Nagy találatával tartotta minimális előnyét a bakonyi gárda, és a két villámgyors szélső lerohanásával lélegzetvételnyi előnyben volt a Veszprém (37. perc 21-18). Sostaric kínaiból csökkentette a hátrányt, és Vranjes szövegelésért kapott sárgát, ami nem zavarta meg Ugaldét. Thiagus Petrus emberhátrányból csak egy gólt tudott lőni két ziccerből, ami sokba került a Szegednek. Mikler kifogta Sigurmannsson hetesét és maradt is a kapuban, de Bánhidi végül csak gólt szerzett és egyenlített (45. perc 23-23). Sego is parádézott a vendég kapuban, és kivédte Nagy, majd Lékai ziccerét, de Ilic mégis kifogott rajta. A szegedi védelem is megvillant, és indulásból betalált az izlandi szélső, így ismét a vendégeknél volt az előny. Három perc alatt futott egy 3-0-t a Veszprém, így gyorsan lecsendesítették a vendég szurkolókat (49. perc 27-25). Az utolsó 10 perc két Lékai Máté góllal indult, és megint hárommal ment a hazai csapat. Bodó Richárd tartotta életben a szegedi reményeket, és Sostaric egyre hozta övéit. Mikler akadályozta meg a gólszerzésben Skube-t, és Gajic két ziccerét fogta Sego, és Bodó kilencedik góljával 30-30-nál egyenlített a Szeged. Időt kért Pastor Mester, és megfogadták a tanácsát övéi, és Bánhidi betalált. Thagus Petrus szerzett labdát, és hatalmas mérkőzésen nyert a Szeged Veszprémben.

Telekom Veszprém-Mol-Pick Szeged 31-32 (17-15)
Veszprém:
Lékai 6, Ilic 5, Ugalde 5, Nagy L. 4, Nilsson 3, Sulic 2, P. Nanadic 2, Gajic 3, Blogotinsek 1
Szeged:
Bodó 10, Bánhidi 5, Sigurmannsson 4 (2), Kallman 3, St. Skube 3, Sostaric 3 (1), Srsen 2, Thiagus Petrus 1, Balogh 1,

Tabella: