K&H liga: hazai pályán ütötte ki ellenfeleit a Szeged és a Veszprém

Bánhidit ma is jólhttps://www.facebook.com/pg/pickszeged/photos/

A hétvégi BL meccsek után a két hazai nagyágyú kedd este már a magyar bajnokságban bizonyított. Mind a két alakulat győzelmet aratott, és készülhetnek az újabb hétvégi BL fordulóra. A Szeged Zágrábba látogat, míg a Veszprém otthon fogadja majd a Flensburgot. 

Az Orosháza kiválóan kezdett Szegeden, és az 5. percben már két góllal vezetett. A vendég vezetés kitartott egészen a 10. percig, mikor Zhitnikov góljaival fordított a Szeged. A vezetés a Szegednél maradt, de az Orosháza jól tartotta magát, és a 24. percben is csak két gól volt a hátrányuk (24. perc 12-10). A szegediek azonban a félidő utolsó 5 percében megrázták magukat, és egy 5-1-es rohanással magabiztos előnyt építettek ki maguknak.

A második félidőben fokozatosan növelte tovább előnyét a Szeged, és a 41. percben Sostaric gólja már kilencgólos hazai előnyt jelentett. Ekkor még faragott a hátrányon a vendég csapat, de az 50. percben Bodó duplájával már tízre nőtt a különbség (28-18). A hazaiak nem álltak vissza, és tovább mentek előre, aminek egy 14 gólos siker lett az eredménye.

Mol-Pick Szeged-Orosházi FKSE-LINAMAR 35-21 (17-11)
Szeged:
Buntic 7, Bodó 5, Zhitnikov 5, Petrus 4, Zubai 3, Sostaric 3, Sigurmannsson 2 (2), Gaber 2, Pedro 2, St. Skube 1, Blazevic 1
Orosháza:
Morva 3, Radojevic 3, Németh L. 3, Gyene 2, Ferenczi 2, Németh G. 2, Bella 2 (2), Srsen 1, Pásztor 1, Antal 1, Herjeczki 1

A veszprémi alakulat kezdett góllal, de a Gyöngyös Kovacsics góljaival tartani tudta a lépést a mérkőzés első perceiben (9. perc: 5-4). Ekkor kicsit nagyobb sebességre kapcsoltak a bakonyiak, és Gajic vezetésével növelni tudták az előnyüket. A hevesi csapat azonban egy kicsit tudta csökkenteni a távolságot, és a félidőben négygólos veszprémi vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után még  tartotta a négy gólt a Gyöngyös, de a 37. perctől kezdve a Veszprém zsinórban 15 (!) gólt szerzett, amiből Gasper Marguc hat góllal vette ki a részét. A vendégek több mint 20 percig nem találtak be a kapuba, így nagy verésbe szaladtak bele a Veszprém Arénában.

Telekom Veszprém-B. Braun Gyöngyös 39-19 (19-14)
Veszprém:
Gas. Marguc 6 (1), Gajic 5, Tönnesen 4, Ancsin 4, Győri 4, Ligetvári 4, Nilsson 3, Accambray 3, Manaskov 2, Blagotinsek 2, Ugalde 1, Lékai 1
Gyöngyös:
Kovacsics 5, Duris 3, Hegedüs 3, M. Mikita 3, Urbán 2, Markez 2, Dumencic 1