K&H liga: Majdnem megégett a Tatabánya

fotó: tatabánya facebook oldala

Három mérkőzést játszottak szombat este a magyar kézilabda bajnokságban. A Csurgó végig magabiztos játékkal győzte le a gyöngyöst, és a végjátékban a Komló is könnyen nyert Egerben. A Tatabánya ugyanakkor nagyon megszenvedett a Budakalász vendégeként.

A Tatabánya esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést de a Budakalász képes volt tapadni, majd a vezetést is átvenni a játékrész közepén. A hazai lendület tovább tartott, és a 22. percben már négy góllal vezetettek. Vujovic gyors duplája ébresztőt fújt Matic csapatának, és hamar két gólra közelítettek. A félidő utolsó két perce igazi gólzáport hozott, ami idő alatt ötször találtak be a csapatok, mely végeztével egy góllal vezetett a hazai csapat a szünetben.

A folytatásban úgy tűnt a bányász bedarálja ellenfelét, hiszen kialakított egy háromgólos előnyt. A Budakalász viszont még innen is fel tudott állni, és ki tudott egyenlíteni. Az utolsó 5 perc is egálról indult, de Szöllősi Szabolcs két góljával úgy tűnt eldőlt a mérkőzés. A hazaiak nem így gondolták, és Bohács egyenlíteni tudott 10 másodperccel a vége előtt. Ekkor sem volt vége, mert Semikov szabálytalankodott egy kék lapért cserébe, ami után Vujovic büntetőből betalált, és megnyerte csapatának a mérkőzést.

CYEB Budakalász-Grundfos Tatabánya 25-26 (14-13)
Budakalász:
Koncz 6, Semikov 6, Sutka 5, Bohács 3, Nagy B. 2, Holdos 1, Tóth Á. 1, Parrondo 1
Tatabánya:
Vujovic 7 (3), Pásztor 3, Szöllősi B. 3, Leimeter 3, Ilyés 3, Grigoras 2, Szöllősi Sz. 2, Vranjes 2, Bozovic 1

A meccs elején egyik csapat sem tudott nagy előnyt kiépíteni, de rendre az Egernél volt az előny. A félidő utolsó perceiben azonban átvette a vezetést  Komló, és előnyét meg is őrizte a szünetre. A második félidőben is megmaradt a szoros állás a csapatok között, majd Bajorhegyi megkapta a harmadik kiállítását, így számára véget ért a mérkőzés. Ez a piros lap megfogta a hazai csapatot, így a Komló meg tudott lépni öt találattal. Ezzel a hátránnyal az Eger már nem tudott mit kezdeni, így ötgólos vendég győzelem született.

Eger STS Eszterházy-Sport-36 Komló 20-25 (12-13)
Eger:
Antl 6 (4), Lezák 6, Dutra 2, I. Radojevic 2, Petro 2, Szabó P. 1, Dobó 1
Komló:
Jerkovic 5, Bujtár 5 (5), Gebhardt 4, Szöllősi B. 3, Marcsek 2, Kékesi 2, Markovic 2, Obradovic 1, Trkulja 1

A Csurgó borzalmasan bekezdett és a 6. percben már 4-0 állt az eredményjelzőn. Ezután a Gyöngyös ereje csak arra volt elég, hogy az elején beszedett hátrány ne növekedjen. A Csurgó viszont tovább növelte a tempót, ami eredményeképpen a félidőre tovább nőtt az előnye. A szünet után továbbra is csak kapaszkodni tudott a hevesi csapat, de egy idő után már ez se sikerült. Egyre jobban nyílt az olló a csapatok között, és az 55. percben már kilenc góllal vezetett a Sótonyi csapat, és nem fért kétség sikeréhez.

Csurgói KK-B. Braun Gyöngyös 28-20 (12-7)
Csurgó:Oslak 7, Faluvégi 5, Astrashapkin 4 (1), J.Mikita 3, Radjenovic 3 (1), Hornyák 2, Varjú 1, Gazdag 1, Pordán 1, Hadziomerovic 1
Gyöngyös:
Reznicek 5, Juhász 4, M. Mikita 4, Németh T. 3, Duris 2, Országh 1, Rasic 1

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here