K&H liga: Vranjes tizenhat gólos sikerrel debütált a Veszprém kispadján

Fotó: Angela Grewe

A K&H férfi kézilabda liga első fordulójában az újjáalakuló Telekom Veszprém 31-15-re legyőzte a Csurgót hazai pályán. Az összecsapás legeredményesebb játékosa a hazaiaktól Dejan Manaskov volt, a macedón balszélső nyolcszor talált be a vendégek kapujába.

Magabiztosan kezdte a találkozót a Veszprém. Gyors játékával uralta az első félidőt a hazai gárda, egyértelműen frissebben játszottak Nagyék a csurgóiaknál. Csak beállóból hatszor voltak eredményesek a veszprémiek, Nilsson négyszer, Blagotinsek kétszer, míg védekezésben Mikler állta jól a sarat a kapuban, így a 23. percben már számolhatott a publikum (15-5), a szünetben pedig már tizenhárom volt a különbség a csapatok között.

A második játékrészben lényegesen kevesebb gólt szerzett a Veszprém, azonban a Csurgó ezt sem tudta kihasználni, a két csapat között tovább nőtt a különbség. Lehetőséget kaptak a fiatalok, Ligetvári és Győri is két-két góllal fejezte be az idény első bajnoki találkozóját.

Telekom Veszprém – Csurgói KK 31-15 (19-6)
Veszprém:
D. Manaskov 8, A. Nilsson 4, Tönnesen 3, Blagotinsek 3, Sulic 2, Lékai 2, Győri M. 2, Ligetvári 2, Accambray 2, Gas. Marguc 2, Nagy L. 1
Csurgó:
Vasic 6 (5), Szeitl 2, B. Radjenovic 2, J. Mikita 2, Oslak 1, Hanusz 1, K. Cehte 1